Allmänt

Finfint

Det gick finfint igår att koka ihop begravningen (och allt annat som hör till) tillsammans med kusin K på begravningsbyrån. Nu återstår bara att alla de jag ringt runt till igår kan besluta 1) om de ska komma samt 2) hur många de blir. De ska ringa mig senast torsdag, så jag kan boka maten på fredag.

Vi beslutade att ”syskonbarn + 1” blir lagom många, även om vissa modifieringar kommer att göras. T ex har jag ingen ”+1” att ta med, så A får bli min ”+1” om han är frisk och kan vara ledig den dagen. Annars får jag vara ”-1”. 😉 En del andra justeringar (av andra inbjudna) kommer kanske också att göras, vi får se.

Det blir nog den sista stora kusinträffen (på pappas sida) då vi träffas allihop – alla som är kvar, kanske jag ska säga. Jag är bland de yngsta, med ett stort åldersspann till den äldsta. Kusinerna på mammas sida träffar jag inte alls, utan fick bara höra på omvägar att en hade dött. Samma där – jag är bland de yngsta av kusinerna, och det sista av mammas syskon dog för flera år sedan.

Efter begravningsbyrån åkte vi till matstället N, där vi åt räkmackor och satt och diskuterade allt möjligt annat en lång stund. Jag har inte träffat kusin K på flera år – senast i samband med farsans begravning, tror jag. Däremot har farbror K jämt berättat att han talat med henne och gett mig viss info om hur de har det, hon och hennes familj. Nu saknas den biten i livspusslet.

Mitt minne är kort men intensivt, jag glömde skicka ut inbjudan till fackets årsmöte igår! Det ska jag fixa idag istället – bråttom, bråttom! 😳

UPDATE
Efter många om och men blev det till slut dags igår att provröka e-ciggen jag köpt. Jag är fascinerad: den ”tänds” genom att man drar in ett bloss – då får man smaksatt ”rök” (ånga?) i munnen!?! 😯 Den blir inte varm eller glödande, så man kan dra ett par bloss och sedan bara stoppa den i fickan/ väskan utan brandrisk.

Smaken – jag hade valt menthol – påminde om söta mintkarameller. Alltså, det känns väldigt konstigt att inte nikotinet märks av genom vare sig lukt eller smak, men så är det. Och det finns många olika smaker att prova mig igenom… 😉 En stor skillnad är att vanligtvis sitter cigarettrök i kläder och andedräkt på den som rökt, men med e-ciggen blir det ingen rökdoft. Snarare tvärtom, jag känner doften av en rökare på långt håll. Det doftar inte smakämne runt mig heller – tror jag – utan jag känner bara smaken i munnen.

Ja, ja. Nog om detta. Det är fortfarande nikotinmissbruk, även om det är doft- och smaklöst, och i mindre mängder. (Alltså, det varken doftar eller smakar nikotin, däremot smakar det smakämne – men ni förstår nog hur jag menar. 😉 )

2 kommentarer på “Finfint”

  1. Missat att din fabror gått bort. Beklagar sorgen. Det blir alltid en sorg även om det kanske inte kommer oväntat.

Kommentarer är stängda.