Allmänt, Katter

Som väntat

Det gick som jag trodde: Sigge blev kvar utomhus i morse, då jag inte hade tid att vänta in honom. Nå, jag far hem på lunchen, och då vill han nog komma in. Vädret är soligt men det har varit kallgrader inatt, så det är inte jättevarmt ute – än. Det kan hinna ändras innan lunchen, vem vet? 😉

Nå, katterna lär sig nog mina tider och rutiner när de vant sig vid utevistelsen. Just nu är det så Spännande att få gå ut utan koppel, träffa (och bråka med) grannkatterna, spana in fåglarna, jaga enstaka löv som blåser längs marken… Jag har haft altandörren på glänt de senaste dagarna, så de kunnat gå ut och in som de behagat, men nu är det jobbvecka och andra regler som gäller.

Det är tisdag idag, men med full måndagskänsla. Jag känner mig otroligt ringrostig, men kom ihåg alla lösenorden jag behövde för att ta mig in i datorn och de system vi använder. Det är helt enkelt så att jag inte är van att vara ledig flera dagar i sträck. Den här gången har jag åtminstone kopplat av helt och hållet, inte en tanke på jobbet, vilket annars är lätt hänt. 🙄

Jag behöver göra en matsedel för veckan, även om jag inte tänkt handla något. Bunkrade upp med massor av mat förra veckan, men har nästan inte lagat något. Det blev rätt mycket smörgås, ska jag erkänna, och ärtsoppan är ännu okokt. 😉 Nu behöver jag bara fylla på med just smörgås (bröd + pålägg) och kanske lite mjölk & yoghurt, annars har jag det jag behöver för hela veckan (med beräkningen att det blir rester åtminstone varannan dag).

Eftersom det var måndag igår, fast det var som en söndag, så höll jag på att glömma bort ”Oak Island”! Jag försökte ändå se programmet, men somnade mitt i. Som tur var (eller vad man nu ska kalla det…) så vaknade jag mitt i natten, när programmet går i repris, så jag kunde se färdigt avsnittet. 🙄

UPDATE
Mycket riktigt väntade Sigge på altanen när jag kom hem. Vem som däremot kastade sig ut, så fort jag öppnade altandörren, var Siri… 🙄 Nå, Sigge gick in (och åt?) och sedan kom han ut igen. De roade sig – och mig – med att jaga flugor på gräsmattan, så de fick stanna kvar ute när jag åkte tillbaka till jobbet. Vädret var/ är stekande soligt, så de har inte behövt frysa under eftermiddagen. Med lite tur får jag dem att komma in ikväll. 😉