Allmänt, Katter

Dränkt katt

Vid midnatt bröt det loss, det stora åskvädret jag längtat efter! Tyvärr såg jag bara två blixtar och hörde muller flera sekunder efter dem, men oj vad det regnade! Katterna var ute – förstås – och Sigge var Upprörd när han kom hem: lätt fuktig i pälsen, som att han blivit sprayad med min duschflaska som jag har på jobbet. En stund senare kom Siri, och hon såg verkligen ut som en dränkt katt! 😆 Hon var precis så Upprörd som jag förväntade mig.

Jag gjorde ett försök att kamma pälsen på henne (stackaren är full av småtovor, speciellt under magen) igår (innan regnet) och sökte fram Furminatorn jag köpt till min förra Siri. Den gjorde succé! Hon vältrade sig fram och tillbaka på altansoffan medan jag kammade genom pälsen och försökte klösa bort hennes tovor med kammen, och kunde sedan knappt lämna mig ifred. 🙂

Planen att handla efter jobbet igår försvann innan jag var färdig för dagen, så jag måste gå idag istället. Problemet med att skjuta upp handlandet så länge jag kan, är att listan blir längre och längre… Fler och fler saker tar slut, eller närmar sig slutet, så jag fyller på listan allt eftersom. Det blir nog fyra kassar idag igen. 🙄 Nu är det semestertider, så rusningen vid arbetsdagens slut blir mer utspridd, då folk har tid att handla under hela dagen – hoppas jag.

UPDATE
Jag hade verkligen tur under lunchen! Hann precis hem och in genom dörren, innan nästa stora åskväder bröt ut! Det var inte så mycket blixtar och dunder som jag hade önskat 😉 men hur det regnade!!!! 😯 Det var som att någon spolade med slang över fönstren och blåsten gjorde att regnet kastades i kaskader över ALLT jag hade ute på altanen…! Två blöta katter kom in, och jag vet inte om de gick ut igen. Jag stängde altandörren innan jag for tillbaka till jobbet, och då var åtminstone Sigge inomhus.