Allmänt

Sommardoft

När jag kom hem från jobbet igår, doftade det ljuvligt av nyklippt gräs! Jajamensan, gräsmattan var nyklippt och doften höll i sig fortfarande i morse. 🙂 Det behövs så lite för att göra mig glad!

Jag har ett tidigt möte idag, så jag var – håll i er! – först på jobbet (i min korridor) i morse! 😉 Alltid något att glädjas över, då jag alltid annars är sist. Jag är ingen morgonmänniska, verkligen inte, så det var lite kul att vara först för en gångs skull.

Igår pinade jag katternas förra matte genom att skicka bilder och beskrivningar på luddskallarna. 😉 Hon får komma på besök någon gång när hon har tid, och se hur de anpassat sig till utelivet. De kommer ofta in och sover på natten, men sedan har de bråttom ut. Sigge har fantastiska jägarinstinkter och nappar direkt på varje sparv som landar på gräsmattan: ett byte att försöka fånga! Siri jagar också, men inte i lika stor utsträckning som sin bror. Skatorna håller noga koll på om katterna är ute och för ett jäkla oväsen så fort de går ner från altanen. 🙄

Jag roade mig med att somna ifrån allt jag skulle se på TV igår igen, men då det var Play-program kunde jag ändå se slutet av de program jag somnat ifrån. 😉 När nu den extrema värmen har släppt greppet, är jag så trött. Jag sover och sover, har väl mycket att ta igen efter de sömnlösa varma nätterna förra veckan. Nå, snart har jag semester: sju arbetsdagar kvar (den här inräknad)! 😆 Då får jag sova när jag vill (och helt fucka upp mitt sovschema – precis som jag brukar varje sommarsemester).

Jag har stora planer för idag: ordna en ny pärm, tömma avdelningens postlåda, fixa några utskrifter… ja, ni ser, jag har fullt upp! 😆 Egentligen är det inget att skratta åt, jag har ingen aning om vad som väntar mig i posten – den kan vara full av Brådskande Viktiga Ärenden, men då går dagarna fort. Jag är bra på att se till att få saker gjorda, men att sedan sortera undan dem går inte lika bra. Just nu har jag två mappar med diverse osorterade ärenden som hör till mina semestrande kollegor – de får sortera själv när de kommer tillbaka. Huvudsaken är att ärendena är åtgärdade.

UPDATE
Under förmiddagen kom en långvarig regnskur, med mer eller mindre våldsamma nederbördsmängder. Före lunch fastnade jag i ett ärende som tog mycket längre tid än beräknat, så jag kom hem sent för att äta. Då satt två hopkurade pälsklädda syskon och värmde sig mot varandra i altansoffan, och de hade väldigt bråttom in. Jag kände mig lite skurkaktig, men samtidigt var de under tak, så det gick ingen nöd på dem. Båda skällde ut mig, men det gick över när de fick mat. 😉