Allmänt, Foto

Spartips

I dessa dyrtider kan jag bidra med ett litet spartips, som jag kanske nämnt tidigare (men kan behöva upprepas): varje månad, på kvällen innan lönen kommer, flyttar jag över det som finns kvar på mitt lönekonto till ett sparkonto. Ibland blir det mer, ibland blir det mindre, men huvudsaken är att jag flyttar allt. Dessutom har jag ett automatiskt sparande till det kontot, men gillar att fylla på med lite mer. Många bäckar små, o s v.

Vad ska jag göra med pengarna jag sparar? Eftersom jag fyller jämna år till våren, har jag börjat fundera på en resa, men samtidigt vet jag inte om jag vill… 🙄 Tänk om en ny pandemi drar igång innan dess? Vem vet vilka restriktioner som gäller när jag ska åka iväg? Kan jag boka så här långt i förväg eller ska jag vänta till sista sekunden? När ska jag ha tid att fixa ett nytt pass? Frågor, frågor, och ännu mera frågor. Jag får se hur det blir, det kanske slutar med en natt på Stadshotellet i L 😆 eller jag kanske stannar hemma. Det är länge kvar.

Igår fick jag en komplimang för att jag matchat ihop halsbandet med tunikan jag hade på mig! Kul, speciellt som jag bara tog ett av de mest använda halsbanden som hänger på en krok bredvid spegeln. 🙂 Det kan ju vara så att jag ser till att alla halsband jag varvar mellan passar ihop med det mesta jag har på mig, redan vid inköp. 😉

Självklart glömde jag ta med nytt batteri till kontorsklockan idag igen. Jag har en liten klocka bredvid skrivbordet, men nu står tiden stilla på mitt kontor. 😉 Varje gång det händer, tänker jag att jag borde ta hit ett fyrpack batterier, men det slutar alltid med att jag tar bara ett enda batteri med mig. Om jag kommer ihåg, alltså, vilket jag inte gjorde idag. 🙄

Vädret är grått och smått regnigt, men inte så kallt. Det har inte varit någon mer frostnatt men det kommer fler, jag lovar. De flesta löven hänger ännu kvar på träden, så det är riktigt vackert utomhus, speciellt när solen skiner. Då glöder naturen i varma höstfärger och luften är hög och klar. De klara färgerna lyser upp tillvaron även mulna dagar, men när löven blåst ner – då kommer den mörka, tråkiga tiden. (Läs: då kan jag boa in mig riktigt ordentligt i soffhörnan!)

2 kommentarer på “Spartips”

  1. Jag gör faktiskt likadant. Flyttar över till ett sparkonto om det finns något kvar i slutet av månaden. Det kontot får sedan användas till när jag vill köpa något dyrt. Som en ny telefon t.ex. Fast med den hastighet som allting som man måste betala blir dyrare nu så får jag väl flytta pengarna till räkningskontot iställlet. Det är ju typiskt att det skulle bli massiv inflation precis när jag går i pension och får en lägre inkomst.

    1. Det är inte kul för någon just nu, inte ens för oss som bor där det är billigare el. Allt har ju blivit dyrare, det märks inte minst när jag handlar. Trots att jag bara behöver veckohandla åt en person så rusar kostnaderna iväg. Det är så att om jag handlar för ”bara” en femhundring så behöver jag ingen påse, det går att bära i handen… 🙄

Kommentarer är stängda.