Foto, Katter

Syskonkärlek

Mina små goffemoffingar sover ibland tillsammans, inte så tätt omslingrade, men nära. Egentligen är det där ”Siris soffa” men Sigge smög sig dit i alla fall. (Han har fåtöljen som ”sin” plats.) Siri håller sig helst på lite avstånd från mig, medan Sigge gärna kommer och delar soffa (och filt) med mig – så länge jag kliar honom och så länge han får slicka/ bita på mina fingrar. 😉

I morse gick de ut, Siri som vanligt morgonsur och lurvig, medan Sigge glatt skuttade omkring och retade henne. 😆 Hon tar längre promenader, medan han håller sig mer hemikring. En kollega, som bor lite längre bort i kvarteret, brukar se Siri på deras uterumsaltan på morgnarna. Sigge, däremot, har hon aldrig sett. Han har fullt upp att hålla sig runt fötterna på mig – det kan ju ramla godsaker runt mig! 😉

Igår blev Siri väldigt intresserad av vad jag lagade på spisen – kyckling – men hon hoppade (tack och lov) inte upp för att komma åt det som stektes. Nu har jag äntligen lagat den där kycklinggrytan, som legat som ett svart moln över huvudet på mig, och det blev en rejäl omgång. 😯 Dessutom kokade jag massor med ris till, så nu har jag middagarna räddade för hela veckan! Det gör inte mig någonting att behöva äta samma mat flera dagar i rad, huvudsaken är att jag slipper stå och laga mat varje dag.

3 kommentarer på “Syskonkärlek”

Kommentarer är stängda.