Allmänt, Foto

Isigt

Bilen var täckt av ett ordentligt fastfruset lager is i morse. (Fotot är taget efter en lång stunds tomgångskörning + sprutat spolarvätska på isen.) Så går det när jag inte ids gå ut och stoppa i motorvärmaren på kvällen. Jag var tvungen att tomgånga den länge för att alls få upp gluggar på rutorna. Inte så miljövänligt, men mindre trafikfarligt än att köra med oskrapade rutor. Jag har ändå kört lite ”på känn” till jobbet, hade behövt skrapa mer och större hål i isen. 🙄

Jag handlade i fredags, efter jobbet. Inte optimalt, men jag fick med mig det nödvändigaste. Satte mig i bilen och startade – då lyste varningstexten att filtret sotar igen. Tusan också, jag var tvungen ge mig ut på en långkörning för att få bort feltexten! Precis när jag tänkte köra ”broarna runt” kom räddningstjänsten dånande med blålysen, på väg åt det hållet, så jag tog en mindre trafikerad runda. Tyvärr räckte inte den, utan jag fick fortsätta nästa dag.

Helgen har varit fridfull. Tyvärr blev inte övningskörningen så omfattande som vi önskat; det blev en hel del landsvägskörning efter leriga småvägar, med mig bakom ratten, då bilen krängde och slängde. Nu behövs en biltvätt – men F har fått provköra min bil! Hon var överförtjust! 🙂 Vi testade lite parkering och så fick hon köra ända hem till sin egen gård. Nästa lördag ska vi åka till L, om inte vädret är allt för avskräckande – men hon får nog inte köra hela vägen. Det blir lite mer av en shoppingrunda, inte så mycket övningskörning. 😉

Jag hämtade upp både en stor tvättpåse och kattburen från källaren i morse. Gissa om katterna var nyfikna bakom källardörren (som jag stängt bakom mig, då de annars aldrig skulle komma upp från källaren i tid)? 😉 De sniffade och undersökte allt jag tagit med mig upp; buren var högintressant, och Siri ville rulla sig i tvätten (det var väl för lite katthår på den). Kattburen ska få stå i hallen ett par dagar, så de vänjer sig vid den, innan jag packar in Siri och far till vet med henne på onsdag. Sedan har jag en nakenkatt! 😆

A hade tagit med sig en bok hon lånat av mig tidigare, för läääänge sedan. Jag hade faktiskt glömt bort att hon lånat den. Hon har inte läst den, men har kommit ur läsflytet, och tänkte hon kan låna den senare, när flytet är tillbaka. Hon har en hög med att-läsa-böcker bredvid sängen. så det kan ta ett tag innan det är dags. Själv håller jag på med ”Kallmyren” fortfarande – det går inte så fort med lyssnandet när det bara blir 10-20 minuter åt gången. 😉

UPDATE
Det blev en snabb lunch, tryckte i mig några smörgåsar. Mitt kaloribehov är ändå mättat: jag ”råkade” börja provsmaka en låda chokladgodis förra veckan, och det fanns godis kvar idag. Fanns, inte finns. 😉

5 kommentarer på “Isigt”

 1. Hm verkar inte som att det funkar att lägga i en länk så jag gör ett nytt försök. Tipsade om att köpa ett strömuttag med fjärrkontroll så kan du plugga i motorvärmaren när du lämnar bilen på kvällen och så starta den inifrån med fjärrisen på morgonen. Hade en länk till ett sådant men skriver in namnet istället så kan du söka. Finns ju många olika såklar.
  Telldus Smart utomhusuttag med fjärrkontroll

 2. Jag har tydligen någon spärr att kommentarer inte kan ha länkar utan att bli godkänd av mig först, men en sån fjärrstyrd värmarkontakt står på min önskelista sedan tidigare!
  Spanade in den (online) efter mitt senaste besök i L, där närmsta Clas Ohlson finns. Men nästa gång jag far dit… 😉
  Helt perfekt, att se morgonfrosten på bilen och så bara slå igång värmaren från köket, istället för att antingen klä på mig och gå ut för att stoppa i sladden. alternativt stoppa i sladden kvällen innan och värma bil hela natten i onödan.
  Jag har spanat in den här: https://www.clasohlson.com/se/Deltaco-smart-plug-SH-OP01-utomhus,-IP44/p/36-8480 som går att styra med mobilen.

 3. Ännu bättre. Behöver man inte leta efter fjärrkontrollen. Vi köpte någon billig på Jula. Har funkat jättebra.

  1. Den står på min önskelista, få se om det finns kvar någon när jag far till CO på lördag… Annars går det ju att beställa online, men jag gillar att gå på CO – det finns mycket intressant där. 😉

Kommentarer är stängda.