Allmänt

Mat & prat

Det blev en massa ätande under helgen! Inte nog med att vi – från jobbet – åt julbord i fredags, jag har också varit på tjejkväll med Gänget. Det var några år sedan sist, p g a corona och allt vad det inneburit. Dessutom jobbar en del inom vården, vilket gör att alla helger inte passar. Nu lyckades vi klämma in en länge efterlängtad träff, och det var så kul att träffa alla igen! 🙂

För att återgå till julbordet, så var det fantastiskt gott, precis som väntat. Jag tog tre rundor; en med fisk, en med kallskuret och en med varm mat. Däremot – HÅLL I ER! – hoppade jag över efterrätterna/ godiset efteråt! 😯 😳 Det har aldrig hänt förut, men jag var proppmätt redan efter det kallskurna, men tryckte i mig det varma också. Sedan var det faktiskt stopp. Jag kunde ha haft en lunchburk med mig att sätta efterrätterna i, men så sniken är jag inte. 😉 Mina bordsgrannar hämtade olika sorter, och de såg goda ut. Jag nöjde mig med det. Inte ens kaffe tog jag.

Under lördagens tjejträff (tjejer och tjejer, vi fyller 60 allihop nästa år…) fick vi prova C:s raclettegrill – en ny bekantskap för oss andra (C hade provat den så vi andra fick en snabb handledning i hur vi skulle göra). Det var jättetrevligt att sitta och pyssla med maten, medan vi pratade om allt möjligt. Vi blir mer och mer lika våra mammor: vi gick igenom alla krämpor och sjukdomar vi dragit på oss under åren! 😆 Nästa steg är att börja diskutera medicinerna… 😉 Men vi hade mycket annat att diskutera också, så vi hann med mycket under kvällen. Dock är vi som Askungen: hemma före midnatt (med ett par minuters marginal). 😆

Jag har tagit fram adventsgrejerna, till slut. Hittills har jag bara hunnit tända första ljuset en kort stund, då det måste få brinna ner lite innan jag tänder det andra. Nå, det är snabbt åtgärdat under någon lunch eller så. Problemet är att jag måste hålla koll så inte katterna hamnar för nära det tända ljuset. Jag har ingen koll på hur de här katterna beter sig med levande ljus, så jag vill inte vända ryggen till (typ plocka ur diskmasken medan ljuset brinner) – plötsligt har jag kanske en eller annan katt för nära ljuset. 😯

Elljusstakarna har fått sina nya lågformade LED-lampor, och de har ett varmt gult ljus, tack och lov. Jag var rädd att de skulle ha ett skarpt vitt ljus, men tillverkarna har tänkt till. 😉 I köksfönstret har jag en stjärna av trä, som står direkt på fönsterbrädet. Den har alltså ingen fot, själva stjärnan är foten.

På jobbet har vi haft problem med Internet under morgonen. Jag tror de håller på att fixa till något; först hade vi inget nät alls, sedan kom det, och så ha det gått ner ett par gånger. Ja, ja. Nu håller jag tummarna att vi är online resten av dagen.