Allmänt, Foto, Katter

Seg morgon

Det här är inte bara en vanlig kartong. Det är Siris kartong. 😆

Hon har nog sovit i den inatt, för Sigge har varit orolig, sprungit och letat henne på de vanliga ställena, och trodde hon blivit lämnad ute när han inte hittade henne.* Det har varit mycket gnäll från honom under natten, men i morse skrapade det till i kartongen och vips var Siri framme, obrydd om den uppståndelse hon orsakat sin bror under natten. 😉 (Jag hoppas kunna fånga henne på film någon gång när hon kryper in i lådan, men jag hinner aldrig få igång kameraappen innan hon redan är inuti lådan.)

Under helgen har det varit kamp om tornet, det stora klöstornet som Sigge brukar sova ovanpå. Siri har bestämt sig för att det lika gärna kan vara hennes plats, och hon tänker INTE dela den platsen med Sigge. Han försökte hoppa upp och klämma sig ner bredvid henne, men västes snabbt bort därifrån – med en välriktad smocka. Hon har en farlig höger, den damen! 😆

Jag handlade i lördags, men den Stora Julhandlingen är inte gjord än… Det känns otroligt dyrt att handla bara ”vanliga” varor, så det blir till att ladda kontokortet innan jag handlar julmaten. Även om julbordet kommer att ätas hos B med familj, så ska jag ta med en del rätter – bl a frestelse – för att fördela kostnaderna lite grann. Och jag vill ju äta julmat hemma också, även om det inte blir Stora Julbordet. 😉 Skinka är det viktigaste – resten får jag se om, när och hur mycket det blir. Jag brukar ju fördela julmaten över alla dagarna, typ sill ena dagen och köttbullar nästa – inte allt på en gång.

Under helgen kom jag plötsligt ihåg att de julklappar jag beställt allra först inte kommit än. Skickade ett mail till firman men har inte hört något från dem än, men de kanske bara jobbar måndag-fredag? Ja, ja. Förhoppningsvis kommer grejerna före jul, annars får jag dela ut de klapparna i efterhand. *rycker på axlarna*

Jag var seg i morse. Dels för att Sigge hållit mig igång då och då under natten, dels för att det var k-a-l-l-t. Nu är det -20 grader utomhus, och det var inte alls roligt att gå ut och röka med blött hår efter duschen. Jag svor inombords över att jag inte gjorde undan dusch och hårtvätt igår kväll, så jag sluppit fixa det i morse. Nå, jag piggande till, det ska gudarna veta! Under helgen har det varit kanske -6-7 grader, så det här blev en rejäl köldsmocka. 😯 Och det är inte färdigt än, vi brukar ju ha ännu kallare emellanåt, men kanske inte före jul? Det är nog i januari-februari det brukar smälla till och bli -30 eller mer.


*) Gissa vem som fått stiga upp och öppna altandörren ett par gånger för att visa att det inte fanns någon utestängd frusen katt som ville komma in? 😉