Allmänt

Sen måndag

Jag var förstås sen till jobbet idag igen, eftersom jag försöker utnyttja all plustid jag dragit ihop på flexen. Att slippa skynda mig på morgnarna är det bästa med flextid, och jag är gärna kvar lite längre på kvällen. Eller kväll och kväll…. Eftermiddag är nog bättre sagt. 🙄 I vilket fall som helst, så är jag ingen morgonmänniska.

Däremot har jag två morgonpigga inneboende… Siri ville gå ut vid 4-snåret, och det var OK – jag kunde somna om med gott samvete. Sedan började Sigge peta mig på tårna vid kvart över 5, då det var för sent att somna om. Min väckare ringer 5:30 och jag skulle duscha och tvätta håret i morse. *suck* Men han är ju så söt när han – efter att ha varit ut – kommer och lägger sig på mina ben i soffan, och bara myyyyser. 🙂

Under helgen har jag slitit hårt i köket. Lagat mat och handdiskat det som inte skulle köras i diskmasken. Jag måste handla efter jobbet, mest för att kattmaten sjunger på sista versen – annars skulle jag klara mig ännu några dagar. Veckans matsedel är klar, men kan ändå komma att ändras. Ni vet ju hur jag är; kommer jag på något bättre så byter jag snabbt ut den planerade rätten. 😉 Nytt för den här veckan är att jag planerat även för helgen!

Lördag var jättekall, det var -27 grader på min termometer när jag kollade, men det har tydligen varit ännu kallare på sina ställen. Huja! Söndag var det ”bara” -22 grader men det var kallt ändå. A har haft bilen hos mig hela (jobb-) helgen, för C hade övernattande besökare, som då fick stå på hennes lilla parkeringsplätt framför garaget. På min gård är det gott om plats, så det gör inget att hans bil står där ibland. Den står inte i vägen.

UPDATE
Det har blivit varmare, under lunchen var det bara -13 grader på min altantermometer! 🙂 (Det var -20 i morse.) Ändå grinade det illa – kalla, nordliga vindar drog fram förbi mig när jag satt och rökte. Men det är smällar man får ta, då det hyfsat soliga vädret visar sig från sin bästa sida. Idag är det lite mer mulet, solen visar sig inte helt, men under helgen har det varit kanonfint! Solen har lyst från en klarblå himmel och fått snön att gnistra som diamanter.