Allmänt

Kära hjärtanes

Det är väl ingen som missat att det är Alla Hjärtans Dag, eller Valentine’s Day, idag? Jag förväntar mig absolut ingenting av den dagen, annat än att jag ska åka och handla efter jobbet och då tänker se om det finns a) semlor eller b) vaniljhjärtan kvar vid den tiden på dagen. (Det är ju dubbelavsnitt av ”Outlander” ikväll! 🙂 ) Eventuellt köper jag en blomkvast att pryda köksbordet med, då jag nu lyckats rensa bort allt som inte ska vara där. Det behöver inte vara rosor, jag gillar ju tulpaner – de ger en känsla av vår, precis som vädret. Plusgraderna haglar varje dag, men inatt frös det på och sedan kom ett tunt lager snö och lade sig över allt det hala. 🙄

Jag känner mig nästan duktig efter att ha röjt i köket två dagar i sträck. Det är kvar att diska några grytor, men dem tar jag itu med efter middagen ikväll. Jag har ju rester att värma, så det blir snabbmat idag. 😆 Det återstår bara att släpa ut all återvinning till bilen, så jag får bort den från köket. Allt går så sakta för mig, speciellt som jag har extra ont i knäna på kvällarna. På morgnarna är jag piggare och knäna är i bättre form, men då hinner jag inte mycket innan jobbet. Men jag tar det pö om pö. Det är ju bara jag som ser röran.

På tal om röror, jag såg ett program om samlare (s k hoarders) för några dagar sedan. Där kan jag känna att jag ligger i lä! Hur grävigt jag än har, så är jag inte i närheten av deras röror. Det är synd om dem, det ligger ofta psykiska problem bakom deras maniska samlande, och snabbt har problemet vuxit över deras huvuden. Det blir för mycket, de kan eller orkar inte ta itu med bråten. En del sparar allt efter föräldrarna – precis ALLT – och kan inte tänka sig att göra sig av med något därifrån, andra har börjat med en liten samling som vuxit okontrollerbart. Att spara bra-att-ha-saker (stark igenkänning på den… 😳 ) kan också bli för mycket.

Dagens Planer är – förutom att handla – att byta i kattlådan. Förhoppningsvis har jag tillräckligt mycket träpellets inomhus för att fixa ett byte, annars måste jag försöka släpa in en säck från garaget. På halkan. Nå, då glider ju säcken lätt över gården. Problemet är att de där säckarna inte har några handtag, så de är väldigt otympliga att handskas med. Det är därför jag tömmer ut innehållet i en plåttunna när jag väl fått in en säck genom dörren. 🙄 Jag måste göra fint i kattlådan, då jag antar att Sigge åker på att bära tratt efter veterinärbesöket imorgon, och då får han inte gå ut. (Katterna går ju på lådan, om de måste, men vill helst gå ut, när de nu får göra det.)