Allmänt

Fått undan

OK, nu har jag fått undan disken som legat som ett svart moln över huvudet på mig. Alla grytor och kastruller och ugnsformar jag dragit fram är nu rena, antingen i diskstället eller i diskmasken. Sååå skönt! Nu kan jag fortsätta mina matlagningsäventyr och grisa ner allt igen. 😉

Eftersom jag ”råkade” somna på soffan igår, kom diskandet igång sent på kvällen, då jag var utvilad och pigg igen. Sedan gick jag ut och rökte, efter midnatt, och upptäckte norrskenet som svepte i grönskimrande ridåer över natthimlen. 😯 Ofta missar jag norrskenet, utan ser det via foton som bekanta i närheten lägger upp på sociala medier – och då är det redan förbi. Nu hade jag (som vanligt) inte med mig mobilen ut i rökrutan, utan kunde titta i lugn och ro på flammorna som drog över himlen, utan att fånga dem på bild. Ja, ja. Vilket år som helst… 🙄

Sigge är en riktig luring! Ja, det visste ni förstås redan, men nu har han kommit på något nytt. Han brukar riva ner förpackningarna med tuggpinnar från soffbordet; katter gillar ju att peta ner saker från bord. Nu har han försökt bryta sig in i en av dem, under soffan. Tyvärr har jag för dåliga knän för att komma åt det han gömmer under sofforna, men jag ska prova peta fram förpackningen med en sopborste ikväll, för att se om han kommit åt de eftertraktade godsakerna. 🙂

Idag snöar det inte, solen skiner redan från morgonen och det är ca -5 grader. Härligt väder! Det tinar nog bort snö från altanen under dagen om solskenet håller i sig. Enda missen idag var att jag inte skottat vid postlådan och soptunnorna, så jag fick pulsa i snön (som gick över skoskaften) för att slänga soppåsarna jag ställt vid dörren (på insidan, annars far skatorna i dem) igår. Nå, jag har varit med om värre saker. *rycker på axlarna*

UPDATE
Världen är liten! 😯 Jag gick ner för att hämta morgonkaffe i fikarummet, och där stod en kollega med en – för mig – helt okänd äldre herre som också skulle ta kaffe. Plötsligt hälsar den okände mannen på mig: jag hade samåkt till en kurs (som vi båda gick) med honom, för måååånga år sedan!?! Jag hade aldrig känt igen honom, men jag är mig tydligen lik. 😉

UPDATE 2
Även om jag handlat i tisdags så kan jag behöva fylla på med ett par tillbehör idag. Alltså, jag har egentligen hemma grundvarorna till middagen, men skulle vilja piffa till rätten lite grann. Hmmm. Tål att fundera på ett par timmar till.

För intresseklubben kan jag meddela att jag ska prova göra – håll i er – makaronipudding!?! Den maträtt jag avskydde mest av allt när jag gick skola – men nu är jag vuxen och ska banne mig prova igen. Dessutom tror jag att både det faktum att 1) den är hemlagad och 2) dessutom av mig själv, gör att jag kommer att gilla den. 🙂 (Om någon tror att jag försöker hitta på ännu ett sätt att laga pasta, för att få lite variation, så har ni alldeles rätt.) (Ja, jag vet att pasta verkligen inte hjälper någon att gå ner i vikt.)

UPDATE 3
Det är inte bra att sluta arbetsdagen med att vara irriterad, men nu blev det så idag. 🙁 Jag minns inte om jag tidigare berättat att facket ska ha medlemsmiddag nästa vecka? Anyway, inbjudan har gått ut till alla medlemmar, med sista anmälningsdatum tydligt angivet. Det datumet var igår, så jag har i morse ringt och bokat in rätt antal personer till stället där vi ska äta – och så kommer det en eftersläntrare till anmälan idag på em?!?

H*n fick nobben av mig, jag sade att tiden gått ut. Annars hade jag kunnat låta anmälan slinka igenom, det är inte omöjligt att hinna lägga till en till person – men h*n gör så här varenda gång vi ska ha något. Alltid. Jämt. Standard. Nu får h*n inte komma, så enkelt är det.