Allmänt

Sammanfattning

Helgen har varit lugn; ingen övningskörning (F var sjuk), ingen tvätt (även om jag borde), ingen massmatlagning (eftersom jag inte handlat), och bara lite disk. Jag har däremot tillbringat ohemult mycket tid framför TV:n, men det kommer väl inte som någon överraskning? 😉 Därför har jag kvar allt det ”roliga” att göra under veckan (eller nästa helg).

Det var -24 grader i morse när jag till slut orkade upp (snoozningarna tog slut). 🙁 Nu får det lugna sig en aning, tycker jag. Jag vill ha takdropp och att solen värmer när jag kommer hem på lunch. Katterna ville inte ens titta på altandörren i morse – ingen väckte mig kl 04:00 genom att peta mig på tårna 😉 – så de kommer att vara rejält nödiga på lunchen. OK, de har förstås lådan, men vill ju helst åtminstone prova att gå ut, oavsett väder. Sedan kan de backa in igen och gå på lådan, men de vill prova utevistelse först.

Det blev en lite rumphuggen dag idag. Det är bara jag och chefen på plats på min avdelning, p g a olika orsaker. Ja, ja. Det går nog bra ändå. Då kan jag slingra mig undan ett onlineseminarium jag inte är sugen på, kan skylla på att jag måste vara tillgänglig för kunderna. 😉 Se där, inget ont som inte har något gott med sig! 😆

Jag ska försöka få ihop en matsedel denna vecka igen, även om jag vet hur det går: jag ändrar mig redan under handelsturen och/ eller när jag står hemma i köket. 🙄 Whatever. Jag svälter inte, även om jag inte följer matsedeln. Det blev en extremt snabb sväng till affären igår, bara för det nödvändigaste: kattmat och cigg. Kaffe fanns hemma så jag klarar mig ett tag till. (Mina tre basvaror: kaffe, kattmat och cigg – bara det finns hemma så klarar jag mig länge.) 😆 Jag tog handlandet som en ursäkt för att sedan köra in bilen i garaget, och det var ju tur med tanke på hur kallt det var i morse.

Jag har bytt bok att lyssna på, orkade inte reta mig mer på den dåliga boken jag tidigare gnällt om. Nu är det ”Bortglömd flicka” av Karin Slaughter som gäller. Jag gillar ju hennes böcker, så få se hur den här utvecklar sig? 🙂

UPDATE
Nu börjar jag vara ordentligt långhårig, i den betydelsen att håret hänger och slänger överallt. Det är ju några månader (ett år?) sedan jag senast var till frissan, men behöver nu boka in en klippning. Inte för att klippa bort alltihop, men håret behöver jämnas till då det vuxit i ojämna testar överallt. Dessutom vill jag klippa lugg, men tvekar lite om jag ska eller inte. Frågan är väl närmast vilken sorts lugg jag vill ha? Den här gången tror jag att jag inte vill ha en rak lugg (som är enklast att underhålla själv, hemma framför badrumsspegeln…) utan istället en som är ”på snedden”, d v s längre på sidorna, så det blir ett lite mjukare intryck när jag svansar/ sätter upp håret. Just nu är luggen lika lång som resten av håret, så med svans eller klämma ligger allt hår slickat bakåt. Jag kan inte dra loss slingor för de hänger då över hela ansiktet, det ser bara ovårdat ut.

Som om någon annan än jag själv skulle bry sig om hur jag ser ut i håret. Suck. Enda trösten idag är att håret åtminstone är rent, så rent jag kunde få det med det skitdåliga schampot jag har hemma. Det schampot är ett misslyckat försök att prova något billigt nytt; man måste schamponera två gånger för att alls få något skum. Det var billigt i inköp – men om jag måste använda två doser, så blir det inte billigare än annat schampo. OK, jag fuskar och tar oftast bara en dos (vem orkar schamponera två gånger?!?) med inställningen att håret ändå är lite renare efter, än innan, duschen.

UPDATE 2
Alltså, det är sååå irriterande! Sedan någon dag under förra veckan har Regionen (alltså sjukvården) försökt få tag i mig, men då jag alltid har telefonen på ljudlös när jag jobbar märker jag inte förrän efteråt att de ringt. Så fort jag sätter på ljudet på mobilen igen, så börjar försäljare ringa… Ja, ja. Nu hade Regionen även provat nå mig via jobbets växel, men prickade in precis när jag var och fikade. Månntro vad de vill och vem det är som ringer? 🙂

Det går alltså inte att ringa upp numret de ringer ifrån, utan där svarar bara en röst som säger att ”någon från Regionen” har sökt mig. Jaha? Om de åtminstone talade in ett meddelande i mitt mobilsvar, så skulle jag veta vem jag ska fråga efter i växeln på Hälsocentralen. 🙄 Jag har nu slagit på ljudet igen, tills telefonförsäljarna börjar ringa, så jag får spunk och slår av ljudet ännu en gång.