Allmänt

Klippt till

Jag var till frissan igår och är – än så länge* – nöjd med resultatet! 🙂 Just nu har jag håret helt och hållet utsläppt (det förhatliga diademet har fått gå till den eviga vilan parkerats i badrumsskåpet) eftersom det inte hann torka helt innan jag for till jobbet. Eventuellt sätter jag ihop (åtminstone delar av) det under lunchen, då vintern gör håret väldigt elektriskt – det är hårstrån som lägger sig över ansiktet hela tiden… Det blev lugg, lite nedklippt på sidorna, men nedklippningen syns inte om jag inte sätter upp håret. Tanken är att jag ska kunna ha lite lösa slingor när jag satt upp håret, så inte intrycket blir så stramt. (Jag ser tillräckligt sträng ut ändå. 😆 )

Dagens väder var -13 grader när jag steg upp, men solen skiner från en klarblå himmel och gården var skottad innan jag for till jobbet! 🙂 Katterna har varit ut tidigt i morse, så de låg och gottade sig på favoritsovställena när jag lämnade dem. Där blir de kvar tills jag kommer hem på lunch, men då brukar de ha mer eller mindre bråttom ut. Speciellt om vädret är fint; igår fick jag nästan slänga ut dem genom dörren. Det var ett himla springande till dörren, och så ångrade de sig när de upptäckte snöstormen utanför, för att en stund senare stå och gnälla vid dörren igen… 🙄

Till slut, igår kväll, lagom när jag släckt ner allt och precis gått och lagt mig, kom jag ihåg: jag hade glömt att betala räkningen! Tidigare har det varit ”att betala räkningarna” men den här månaden var det bara en enda räkning som inte kommit på autogiro eller som e-faktura, då jag lagt in så mycket som möjligt att dras på det viset. Jag får ju ändå förhandsbesked om vem som drar och hur mycket, så det enda som skiljer är att det börjar bli väldigt tomt i pärmen där jag samlar alla betalda räkningar. Nya tider, nya rutiner.

UPDATE
För den som är intresserad: båda katterna gick ut när jag kom hem på lunchen, men bara Siri (!) kom in. Sigge kom joggande efter gatan när jag for tillbaka till jobbet, men då var det så dags. Nu får han sitta och frysa på bron tills jag kommer hem, och begrunda sitt val att inte komma direkt när jag visslade. 😉 (Det är ca -5 grader, så han klarar sig bra.)

UPDATE 2
Alltså, jag begriper ingenting! 😳 Deklarationen för farbror K:s dödsbo har kommit, och jag förstår dels inte om det blir pengar tillbaka eller om dödsboet måste betala, dels förstår jag inte om den fullmakt jag har sedan tidigare (för bouppteckningen) gäller även för deklarationen. *gaahhh* Det blir ett jäääkla jobb att få tag i allas underskrifter igen, ifall jag måste ha en ny/ annan sorts fullmakt. *slänger mig på golvet och sparkar och skriker* *dammar av mig och sätter mig vid skrivbordet igen* Det blir till att sitta i telefonkö under eftermiddagen. Hela eftermiddagen, misstänker jag. 🙄


*) Jag har inte provat sätta upp håret annat än väldigt tillfälligt när jag tvättade ansiktet, och då blev det bara en enda röra i hårklämman. Jag försökte inte alls fixa till något vid den tiden, ville bara få bort håret från ansiktet. Får försöka bättre senare idag, så jag ser hur det verkligen ser ut med lugg och allt.