Allmänt

Idag igen?!?

Mer snö har kommit – inte mycket, men ändå. Aprilvädret verkar hålla i sig in i maj. 🙁 Nå, snart grönskar det! Jag har beställt att häggen ska blomma till min födelsedag, så få se hur det går i år med den saken. 😉

Mitt gäng har köksvecka den här veckan, vilket innebär att jag försöker komma ihåg att fylla, slå igång och tömma diskmasken i fikarummet då och då. Oftast är det A som kommer ihåg det, men jag kan ju inte låta henne ha köksveckan ensam, heller! Värsta tiden är efter lunch. Då har vi telefontid, precis när alla andra har ätit och disken har hopat sig. Glömmer man att slå igång masken då, så är vi utan kaffemuggar till eftermiddagsfikat. 😯

Det blev rester igår till kvällens middag, vilket passar bra. Jag kommer att bli sen hem, facket har ju medlemsmöte direkt efter jobbet. Då är det behändigt att bara kunna slänga in en burk i micron. Den här gången bjuder vi (facket) bara på kaffe & fika, vi hade ju nyss medlemsmiddag.

Dessutom planerar vi en ordentlig middag, med bussresa till annan ort, framåt hösten (hinner inte före sommaren). Få se vad medlemmarna tycker om det? Förra gången vi for till det stället hade det andra ägare, men det var många medlemmar som följde med, som inte annars brukar vara med på våra middagar.

Jag pratade med B igår; kollade läget, och surrade om allt möjligt och ingenting. Så länge läget är under kontroll ( = ingen sjuk) är allt bra. Hon fick berätta skillnaden mellan hennes förra och nuvarande jobb åt mig, då jag inte är så bevandrad i hur de olika avdelningarna skiljer sig från varandra. Intressant att höra, i alla fall. 🙂 (Hon blev headhuntad till den nuvarande avdelningen, och tackade ja.)

UPDATE
Jag har försökt ställa mig in hos en ny medarbetare, på en annan avdelning, genom att hjälpa honom med ett problem han inte hunnit upptäcka förrän jag talade om det för honom. 😉 OK, det var kanske mest för min egen skull – mitt arbete blir så mycket lättare om han gör rätt från början.

Lunchen var snabb och effektiv. Siri kom in, Sigge syntes inte till. Han är väl på råttjakt någonstans. *rycker på axlarna* Förhoppningsvis kommer han in under kvällen. Som läget är nu, behöver han inte sin speciella ”kattsyn” under kvällar och nätter, då det är markant mycket ljusare än under vintern.

Vi går mot ljusare tider, verkligen mycket ljusare (midnattssol), så det blir inte mörkt på kvällar/ nätter längre. Även om det är mulet så blir himlen bara lite mörkare blå, inte svart. Jag planerar att ta ner min ljusslinga från altanen under helgen – den behövs inte längre. Nu ser jag fimpburken även mitt i natten. 😉

Jag tänker inte stänga vädringsluckan i kontorsfönstret, verkligen inte. Det må vara svinkallt emellanåt, men då stannar inte mina besökare så länge. *he he* Om jag har riktig tur, så fryser benjaminfikusen ihjäl, så jag får slänga den. A vattnar den då och då, med ojämna mellanrum, så det är ett underverk om den överlever hennes semester. Jag tänker inte vattna den, jag ville slänga den redan från början. 😉

2 kommentarer på “Idag igen?!?”

  1. Det verkar vara en sen vår nästan överallt. Vi har visserligen inte snö. I alla fall inte idag. Men vi har det ovanlig kallt för maj. Jag börjar väldigt trött på det här. Skulle vilja komma igång med lite målning utomhus.

    1. Ja, ”kallt” är bara förnamnet! Nu har vi inte ens plusgrader på nätterna längre – men det ser ut att bli varmare under helgen. Hoppas hoppas hoppas!

Kommentarer är stängda.