Allmänt

Tjolahopp

Så var det tisdag igen, och det bästa med tisdagar är att måndagen är över och förbi. 😉 Sedan är det förstås dubbelavsnitt av ”Outlander” ikväll, icke att förglömma. 😆 Ikväll tror jag att jag ska prova ett (för mig) nytt snack framför TV:n: rostade smaksatta kikärtor. Förutsatt att jag har kikärtor hemma, annars får jag försöka komma ihåg att köpa när jag handlar efter jobbet idag. För idag är det dags, jag kan inte skjuta upp handlandet längre.

I morse vaknade jag, pigg och utvilad, strax före 5. Lika bra att stiga upp och komma igång – och ändå var jag sen till jobbet! 😯 Jag hade för mycket tid över till att ”ska bara”, så enkelt är det. Annars brukar jag hävda att jag har ett svart hål i köket som äter kvartar; jag tittar på klockan, vänder bort blicken, och tittar så på klockan igen – och då har det gått en kvart! 😳

Vädret är bra, plusgrader redan i tidiga morgonstunden men ingen blåst som är värd att nämna. Solen verkar bryta igenom de höga slöjmolnen då och då, men jag tror det blir en sorts mulen dag ändå, trots värmen. Jag tog vårjackan i morse, men funderar på att eventuellt byta ut den till en kofta (med fickor) under dagen eller imorgon. Trots att det är en ”kall” jacka så har den lite vaddering och är vindtät, så den blir väldigt varm när värmen kommer.

På tal om fickor; i morse hittade jag en dold ficka i mina hemmabyxor! Jag byter ju om till hemmakläderna så fort jag kommer hem, så jag inte slafsar ner jobbkläderna vid matlagning, etc. I morse såg jag plötsligt flärpen till ett blixtlås på ett ställe där jag inte väntade mig att ett blixtlås skulle vara!?! Hoppsan, där var en dold ficka som jag inte lagt märke till under de (flera) år jag haft byxorna! 😳

Gårdagens middag blev från Grillen, som jag tänkt mig. Jag gick in och kollade menyn, och slog till på en nyhet: gyrostallrik. Det var supergott, och framför allt doftade det så gott att jag kände snålvattnet rinna till medan jag körde hemåt med grillmaten i bilen! 😆 Dessutom var det en bautaportion, så jag höll mig proppmätt hela kvällen. (Planen var annars att prova rosta kikärtor redan igår, men – som sagt – jag var för mätt.)

UPDATE
Jaaaa-happ. Jag ser att mitt senaste alternativ för mitt eget födelsedagsfirande stupar på att A och C har jobbhelg. Typiskt. Ja, ja – jag får väl ta det helgen efter istället. Det är faktiskt inte så noga när det blir av – jag vill bara fira tillsammans med den närmaste familjen, och tänker då passa in firandet när alla har tid. Planen är (för min del) hotellnatt med efterföljande hotellfrukost (det bästa med att bo på hotell!) plus middag på kvällen med mina juniorer och deras tillhörande (kan variera i antal, beroende på om killarna kan vara med eller inte). Mer än så önskar jag mig inte.

Däremot fyller lille E snart år, och jag försöker frenetiskt komma på någon bra present åt honom. Han gillar ju olika aktiviteter, så det kan bli presentkort på något ”aktivitetsställe”, typ vad-det-nu-heter som är fullt med studsmattor, eller något liknande. Lille J fick presentkort till ett sådant ställe förra året, och det finns nog pengar kvar på det. (Där finns många olika aktiviteter att välja mellan: en del billiga, en del svindyra.) Det tål att fundera på.