Allmänt, Foto

Nyheter

Jag fick ett exklusivt par kattvantar i försenad födelsedagspresent i posten igår! 🙂 W vet vad som passar mig, när hon slår sig ner med en stickning och några nystan. Hon är faktiskt helt fantastisk på att sticka, jag kan med nöd och näppe få ihop en enfärgad halsduk med mycket möda och stort besvär, medan hon trollar fram fantastiska kreationer i olika färger och mönster. 😯

Mer nytt: dessutom börjar vår nya kollega L idag! Det är spännande för både henne och oss, men det går nog bra. Just nu har vi en arbetspuckel men ska försöka hinna ta hand om henne också, så hon snabbt kommer in i gänget (och jobbet). Det blir väl jag som får leda genom den första introduktionen, sedan chefen gjort sitt. (Det brukar vara jag som får ta hand om nykomlingar.)

Vår skrivare, som vi numera får dela med alla och som flyttats långt bort in i en annan korridor, har slutat fungera. Jämmer & pest & elände! Till råga på allt är det ett enkelt skitfel – den har slut på gul färg – som vi inte kan åtgärda, för det ska skrivarfirman automatiskt uppdatera (alltså skicka ut nya färgpatroner när det behövs) och det har inte skett. Det går inte heller att smita förbi färgproblemet genom att välja utskrift i svartvitt – samma felmeddelande dyker bara upp i alla fall. Jag känner att när det väl är fixat, så ska jag skriva ut ALLT i gult. *frusterad* 😉

Vädret idag är regnigt. Katterna har faktiskt lämnat moderskeppet altanen en snabb sväng i morse för att göra sina behov och kolla vad grannarna gör, men de var snabbt tillbaka under tak igen. Sigge kom faktiskt in, fast båda sovit inne inatt. (Siri stannade förstås ute, för att inte få för mycket inomhustid. 😉 )

UPDATE
Jajamensan, det blev mycket riktigt jag som får ta vår nya kollega under mina vingar den första tiden. Det ska nog gå bra; hon är inte rädd för att fråga om det är något hon inte förstår eller något jag glömt berätta om. Jag varnade henne för att hon kommer att vara alldeles tom i huvudet ikväll när hon åker hem, alternativt att allt bara snurrar, men det blir bättre med tiden. Så är det ju när man byter jobb: nya namn, nya korridorer, nya rutiner, nya arbetsuppgifter…

Katterna är så slöa i regnet. Sigge sover gott på soffan inomhus, Siri var in en sväng och åt men gick sedan ut till altansoffan. Det här är en sådan dag då jag egentligen inte behöver GPS på dem, de går ändå ingenstans. 😆