Allmänt

Måndag morgon

Jag är inte helt på topp än, men det kommer väl. Som jag påpekat många gånger tidigare, så är jag verkligen ingen morgonmänniska – speciellt inte på måndagar. Just idag har dagen varit ganska smärtfri, än så länge… (Jag låtsas inte om att mailen är full av olästa meddelanden just nu. Måste komma igång först.)

Helgen har varit lugn och fridfull, alldeles för lugn och fridfull ska jag säga. Till slut, igår, packade jag diskmasken proppfull med oren disk, som numera är ren – men inte urplockad. 🙄 Fläskytterfilé i sockerkaksform tillagades, och det var – förstås – supergott (mycket sambal oelek är hemligheten). Däremot är tvätten orörd, men den hade ni väl inte väntat er att jag skulle ta itu med? 😉

Katterna har sina egna små hyss de roar sig med. Sigge sover inne på nätterna, men går inte långt eller länge hemifrån när han får gå ut. Siri, däremot, gillar att hänga vid älven men kommer hem då och då för att äta, och sova (helst i dubbelsängen, där hon liksom kilar ner sig mellan madrasserna). Hon är mest ute och nattsuddar, så hon kom in i morse och var så trött att hon inte iddes flytta på sig när jag kom upp för att klä på mig före jobbet. Annars brukar inte dubbelsängen vara stor nog för oss båda 😉 men i morse var hon för trött för att orka bry sig.

Lille E har brutit armen, rättare sagt armbågen. Jag skriver in det här för att minnas när det var, om jag börjar undra om något år eller så. Mitt minne är kort men bra, så det är bra att kunna kolla när det egentligen hände. Få se om jag åker dit till helgen – jag behöver verkligen åka till L för att köpa kattmat (både torrfoder och blötmat) och kan då passa på att hälsa på familjen B. Jag får se, det är länge kvar tills det blir helg igen.

UPDATE
Det är typiskt, inte bara för måndagar, utan att jag alltid ligger en vecka före affärens reklamblad… Det slår aldrig fel: när jag laddat upp med smör eller ost precis den veckan det inte är extrapris, så kommer extrapris på just de varorna veckan efter… 🙄 Min vanliga tur.

Jag har börjat fundera på att plocka fram diademet igen. Håret bara hänger och slänger, och luggen har jag försökt (för ett bra tag sedan) att klippa själv men missat en del, mest på höger sida. 😳 Min frissa har stängt måndagar, men jag ska försöka komma ihåg att ringa henne och boka en tid under veckan. Sedan kan det förstås dröja tills hon har en ledig tid, men det klarar jag.

På tal om hår: i lördags var jag på Apoteket. Såg att de hade ett par rabattkorgar med schampo och balsam på rea. Det verkar vara schampot jag köpte senast, som jag verkligen gillar. Om jag går dit under veckan ska jag komma ihåg att köpa en flaska till. Däremot använder jag inte balsam, trots att jag är rejält långhårig (nu igen). När jag var ung (yngre) brukade jag köpa balsam, men det är länge sedan. Det går så bra att borsta ut håret utan balsam ändå.

UPDATE 2
Nu har diademet hamnat i håret. Jag blev less på att luggen ständigt hängde ner i ögonen på mig, så nu blir det diadem tills jag antingen klippt luggen själv, eller låtit frissan göra det. Däremot känns det väldigt konstigt att ha resten av håret utsläppt, då jag gått med det så länge i svans eller klämma. 😳

Jippi, eller nåt. Vi har köksvecka den här veckan, och jag har som vanligt glömt att kolla köket när jag kom tillbaka efter lunchen. Nå, vi tar hand om det senare, A och jag, när vi dricker kaffe på em. Det är alltid problem att komma ihåg köket efter lunch, då ingen av oss lunchar på jobbet. Vi far alltid hem och äter, allihop, och passerar inte jobbets kök på väg tillbaka till kontoren. 😳 (Jag tar knappt hand om mitt eget kök, hur ska jag rimligtvis kunna hålla ordning i jobbköket???)

Snacka om att jag blivit bortskämd med resårmidja! 😯 Idag har jag en jeanskjol på mig, visserligen i stretch men med fast linning – och jag tycker den klämmer överallt där den inte ska klämma. Få se hur många dagar jag står ut med den, för även om jag tar av den så fort jag kommer hem ska jag ju ändå genomlida flera timmar varje dag med den hårda linningen. *pustar efter andan* 😉

Jag har vissa idéer om hur jag ska klä mig, men de innefattar viss shopping. Ganska mycket shopping, om jag ska vara ärlig. Alldeles för mycket shopping, då jag har mycket snyggt att ta på mig bara jag får tummen ur och sätter igång med tvätten! *arg på mig själv* Både att vika den torra tvätten och att tvätta den smutsiga – min garderob skulle få både nya och gamla stjärnor att kombinera ihop bäst jag vill.