Foto, Katter

Katterna

(Bild från i somras.)

Katterna är riktigt roliga emellanåt, ja för det mesta. 😉 Ibland bråkar de bara, ibland – som på bilden – är de såta vänner. De har olika humör och temperament, som visar sig när det behövs.

Siri gillar att hoppa upp på mig och trampa (knåda) ordentligt, medan hon säger: -Klia mig, men rör inte vid mig! 😳 Det går inte riktigt ihop, så hon backar undan så fort jag försöker klia henne. Då kränger hon sig undan och knådar precis utom räckhåll. Finessen är att låta henne knåda sig trött, då sjunker hon ihop i en liten hög på mig – och då får jag röra henne!

Det bästa hon vet är när hon får ”pånyttfödas”, när jag gör en liten ring av tumme och pekfinger och drar över hennes huvud, så anletsdragen verkligen smetas ut i långa linjer. Då spinner hon och dreglar av njutning och ber mig göra om det, gång på gång. Ljuv lycka!

Sigge gillar att bre ut sig över mina ben när jag halvligger över soffans armstöd, med benen uppe i soffan. Där kan han verkligen jäsa ut som en bulldeg över mina ben och sträcka ut sina ben åt olika håll. Helst vill han slicka på mina fingrar, gärna tugga (ordentligt!) lite på dem, innan han är riktigt nöjd. Han gillar att bli kliad på näsan men vill inte ”pånyttfödas”. Ibland rullar han runt på mattan under soffbordet, med magen i vädret, så jag ska komma åt att klia ordentligt.

Sigge har fått smaka något riktigt gott; kattgodis i flytande form! Det är långa foliebehållare som är fyllda med någon sorts ”kräm”, som man trycker ut medan katten slickar i sig från den avrivna änden. Man river alltså av ena änden och klämmer sedan på andra änden av ”tuben” medan katten desperat slafsar i sig av hjärtans lust. Han gillar ljudet av eventuellt kattgodis, så jag har lite svårt att t ex öppna chipspåsar eller godis i fred; de prasslar som kattgodis, så han kommer som ett skott! 😆

Siri har inte hunnit smaka det flytande godiset än, då jag måste prova ge henne det när Sigge är utomhus. Han tränger sig alltid emellan och snor hennes godbitar, då han är mycket mer glupsk än vad hon är. Mer än en gång har jag fått sära på dem ordentligt för att Siri ska hinna smaka det jag serverar. Typ slänga en skiva rökt skinka ut i hallen åt Sigge och snabbt ge en åt Siri bredvid bordet medan Sigge inte ser. Annars glufsar han i sig sin godsak och stjäl sedan hennes. Siri ska alltid lukta och försiktigt provsmaka lite, medan Sigge kastar sig över sitt för att sedan hinna ta hennes. 😉