Allmänt, Foto

Grisigt

Jag hann smaka på godsakerna i fikarummet igår, innan jag gick hem för dagen. Som av en händelse var även en kollega där, som var så snäll och hjälpsam; plockade fram grejer åt mig, torkade bord, slängde skräp, o dyl. 🙂 Jag var helt enkelt tvungen att visa hur en ananasskärare fungerar, då vi hade fått (åtminstone) en ananas, i fruktkorgen som stod närmast mig. Tyvärr var ananasen inte helt mogen, så den var lite syrlig i smaken, men det avhjälptes genom att jag stoppade i mig massor av godis också. 😉

Jag hade Stora Planer igår, för allt jag skulle hinna göra under kvällen. Ha. Ha. Det gick som vanligt med mina Planer, det blev inte så mycket gjort. Laxen är i alla fall på gravning nu, så den saken är åtgärdad. Det gör att dagens middag blir lax och pasta, då jag putsade bort mycket av filéerna för att bara ta de finaste bitarna till gravning (och de fulare bitarna till middag). Förhoppningsvis har jag kvar någon pasta hemma, annars blir det lax & potatis. Det funkar också.

Dagens väder är snöstorm. Det är ändå hyfsat varmt, kanske t o m runt nollan, för snön kommer i stora flingor och känns kramig att gå på. Jag skojade med M i morse, när jag gomorrade åt henne, att ”det är tur vi får en vit jul för omväxlings skull”. (Vi har alltid vita jular så här långt norrut.) Min kollega A, som precis håller på att flytta från lägenhet till eget hus i en by ett par mil bort, sade att det var väldigt dålig sikt längs vägen, så hon tordes inte köra så fort på väg till jobbet i morse. Ändå blev hon omkörd av andra som hade mer bråttom!?! Ja, ja. Man kör som man har förstånd till. 😳

Det väntade vulkanutbrottet på Island har nu börjat. För några veckor (?) sedan var det mycket tal i media om det, mest för att boende på en ort fick evakueras för säkerhet skull. Nu visade nyheterna eldröda lavaströmmar och -kaskader i morse, så jag hoppas att K tagit sig hem innan utbrottet – ifall hon åkte via Island. Det är inte varje gång hon gör det, tror jag. Även om jag inte tror flygtrafiken drabbas i någon större utsträckning den här gången, känns det bra att inte ha någon bekant i området just nu.

Katterna är roliga små typer. 😉 Ibland vill de slicka mig i ansiktet, på näsan eller hakan. Om det är Sigge ser jag till att hålla så stort avstånd jag kan, då han kanske vill ge ett kärleksbett – och han biter ordentligt. Siri, däremot, smyger fram tungspetsen och vågar knappt nudda mig. I morse hade de en fight om vem som egentligen hade första tjing på mig. Siri hade smugit upp på mina ben medan jag såg nyheterna, så Sigge var för sent ute. Då gav han sig på soffan och började klösa på den (inte första gången den soffan blir klöst, måste jag tillägga)! 😯 När Siri hoppade ner blev det vild jakt genom rummen, men det gick över rätt snabbt. Jag vet inte vem som vann, men de var vänner igen när jag for till jobbet. 😉

Planerna för ikväll är inte så omfattande. Jag skulle behöva bära ner tvätt i källaren och sortera ur några klänningar att välja mellan på juldagen, då jag ska till B. Om jag tvättar dem nu, hinner de torka innan jul. De andra juldagarna kan jag gå i joggingbrallor och slappa, då är jag ju bara hemma. Nu har jag spelat in ett par avsnitt av en ny serie som började igår, och tänkte spara dem till de lediga dagarna under jul.

UPDATE

Snön lägger sig i drivor idag igen. Suck. Även om det på sina ställen blir ganska trevligt, då snö och blåst gör vågor i snötäcket (som på bilden), så är det verkligen ingen trevlig snö som kommer idag. Den är varm och klibbig, klistrar sig fast efter sidorna på bilen och kramar sig hårt mot bron. Jag kommer nog aldrig att få bort det som trampats fast på trappstegen nu, men det blir ju vår så småningom. 😉

Katterna har varit ett par snabba svängar ut på altanen, men inte mer än så. Det snöar ju! De blir ju blöta i pälsarna! Inget väder för en katt (eller två), de ligger hellre inne i varsin soffa och väntar på att jag ska slå igång TV:n åt dem. 😆 Det får de vänta på, jag har bara igång TV:n när jag är hemma.

2 kommentarer på “Grisigt”

  1. Jaha, en sådan ananasskärare har jag aldrig sett. Måste bara fråga. Varför hade du en sådan på jobbet? Är det något du brukar gå onkring med?

    1. 😆 Nej, den har kommit med i någon jobbfruktkorg för flera år sedan. Mycket praktisk grej, då instruktioner följde med om hur den skulle användas. De är tyvärr borttappade nu, det var därför jag visade.

Kommentarer är stängda.