Allmänt

Ändrade planer

Jag steg upp i går morse och tittade på termometern när jag gick förbi, på min väg mot toaletten. -30 grader! Jag bestämde mig snabbt för att det var läge att ta en semesterdag, och kröp ner i sängen igen. 😉 Tyvärr drabbades min avdelning av två sjukfall, förutom min semesterdag – fick jag veta idag! Det är vår tur att ha köksvecka, så kaffeautomaten var i stort behov av påfyllning av kaffe, respektive tömning av sump. Som tur var hann jag fixa det direkt på morgonen, medan datorn startade alla små program den ska starta varje gång jag slår igång den.

Helgen har varit lugn, A hjälpte mig få igång TV:n igen och där har jag sedan fastnat; på soffan framför TV:n. Lördagen var -17 grader, lite lagom kallt, men söndagen var -27 grader, inte alls behagligt. Nå, jag kunde ju vistas inomhus, det gick ingen nöd på mig. Igår var det, som sagt, -30 grader men idag var det ”bara” -22 grader, så jag har modigt ställt hyrbilen på en parkering utan motorvärmare. Det följde med en motorvärmarsladd, men det hjälper ju inte om jag inte har någon stolpe att koppla in den i. Förhoppningsvis fryser den inte under dagen. 😳

Jag saknar verkligen min egen bil. Hyrbilen är OK men inget jag vill fortsätta med längre än nödvändigt. Med lite tur ringer de från verkstaden under veckan så jag får åka ner och hämta Big Red. Nu kör jag bara till och från jobbet, och till och från affären, och knappt ens det. Egentligen hade jag behövt handla under helgen men det fanns ”grundmat” hemma – det var finesserna jag fick klara mig utan. Typ grädde, färska grönsaker, m m.

Just nu lyssnar jag på ”Skulden man bär” av Hjort/Rosenfeldt, ännu en bok om kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Trots alla rosor den fått känner jag mig kluven i fråga om den och funderar faktiskt på att byta till en annan (bättre) bok. Vi får se hur jag gör. Jag tycker han (Sebastian) är en dryg typ och känner en viss lättnad över att det här tydligen (?) är sista boken i serien. (Jag har inte läst/ hört alla böckerna.)

På tal om TV:n, så har jag lärt mig av mina misstag… Jag hade ställt in att det skulle spela in gårdagens (och alla kommande) avsnitt av ”Oak Island”. Tyvärr hade jag ställt in att spela in ”serie”, inte ”säsong”, så minnet var fullt när gårdagens avsnitt visades – ingen inspelning kunde göras! Däremot har jag en massa avsnitt från tidigare säsonger, som tydligen går på flera olika kanaler, som hade fyllt minnet i boxen. 😳 Jahaja. Så kan det gå när jag har lite för bråttom. Nu får jag vänta till söndag, då programmet går i repris.

Veckans matsedel blir en öppen fråga, men jag ska försöka få ihop någon sorts matsedel igen. Som vanligt kommer jag inte att följa den 😉 men det är bra att ha försökt, i alla fall. Jag har kollat reklambladet för denna vecka och kan få ihop några rätter med hjälp av det. Samtidigt vet jag att jag fortfarande har mat kvar hemma, som inte blivit tillagad under helgen, så jag ska försöka få in de rätterna också.

UPDATE
Jag glömde förstås att ta med mobilen för att fota semlorna vi blev bjudna på idag på jobbet, men de var supergoda! 🙂 Även om första varianten av semlor (saffranssemlor) dök upp att köpa redan före jul, har jag nästan kunnat hålla mig från godsakerna. Just när ”vanliga” semlor släpptes ut på marknaden, för ett par veckor sedan, slog jag till – men det var bara för att de stod placerade i affären så jag inte kunde missa dem. Sedan har jag glömt bort dem igen. 😳

Om jag inte minns fel, gjorde jag likadant förra året: väntade med att börja köpa semlor tills det blev fettisdag, och sedan slutade de att säljas?!? Jag har inte riktigt fattat det där, att det är före fettisdagen man ska frossa i semlor. Sedan blir det tisdag, och sedan är det slut. *snopen* Jag har inte provat någon annan variant än vanliga gammeldags semlor, även om det hade varit kul att testa de där semmelstrutarna som kom för några år sedan. Det finns så många varianter av vanliga semlor ändå, beroende på vem som bakat. En del har mer mandelmassa, andra har mer grädde, somliga har mycket bulle, andra mindre… 🙄

UPDATE 2
Vädret fortsätter att förbättras, eller i alla fall bli varmare. 😉 Det är bara ca -17 grader nu, vid lunchtid, och det känns helt OK. Bilen startade utan problem och hade inte heller ”fyrkantiga” däck när jag körde den.

Jag hann inte ens in på kontoret innan första efter-lunchen-ärendet droppade in. Sedan, innan jag var färdig med det, kom högsta hönset chefen och behövde hjälp med något som jag ändå inte kan hjälpa honom med. Nå, jag ska se till att det blir gjort, vilken vecka som helst. Han hamnar låååångt ner på min priolista. 😈 Jag har skrivit en post-it-lapp, men oj så lätt de försvinner. *he he*

UPDATE 3
Dagens stora fråga är: att handla eller inte handla, det är frågan? 😆 Jag gör väl som vanligt, svänger förbi affärens parkering på väg hemåt och ser om det står för många bilar där för att jag ska idas gå in och handla när jag är hungrig. Det finns mat hemma; kanske inte det jag planerat, men mat i alla fall.