Allmänt, Foto

Shoppingresa

Solen sken, snön gnistrade, ingen vind eller nederbörd, ett par minusgrader – perfekt väder för en shoppingrunda i söndags! Lördagen innehöll allt jag räknade upp som inte var med på söndagen, d v s snö, blåst och mulet, så jag sköt upp shoppingen till en dag med bättre väder. 😉

B med familj var inbokad med annat hela helgen, så det blev en sväng österut istället. Eftersom jag inte ville gå mer än nödvändigt, passade jag på att göra en Click & Collect på IKEA, så det var egentligen bara på Rusta jag behövde knalla runt med mina onda knän. När jag lastat baksätet fullt med kassar, blev det matpaus på Max, och givetvis sedan kaffepaus i K. (Jag ringde och kollade så B var hemma innan jag startade från H.)

Det hann bli mörkt innan jag var hemma igen, dels p g a att jag startade sent hemifrån, dels p g a att kaffepausen blev längre än förväntat, men jag bar in några av kassarna från bilen. Kassarna med varor som kunde frysa tog jag in direkt, resten fick vara kvar – jag beräknar att bära in dem ikväll.

På lördagen blåste det ordentligt, jag såg små tornados av snö som virvlade runt på snökarmarna längs gatan. Katterna ville inte gå ut mer än nödvändigt (Sigge måste ju gå och skita i den pyttelilla snödrivan bredvid garaget) och vi tillbringade mycket tid framför TV:n. På kvällen var jag tvungen att åka och snabbhandla lite grann, för att ha cigg och frukost till söndag morgon – det tog en timme! Det var alltså inte så snabbt, men det är den hastigheten jag har numera. 🙄 (Och jag köpte lite mer än cigg och frukost.)

Vädret idag är visserligen soligt, men svinkallt. Det var -24 grader när jag körde till jobbet, men väderprofeterna har visat varmare under dagen, så jag hoppas de spått rätt. Så länge det inte snöar är det bra. A hade skottat bron och plattorna åt mig när jag kom hem igår kväll, däremot behöver traktorn komma en förbi en runda till och ta gården. Blåsten i lördags drev vågformade drivor här och där över gården.

Redan när jag stannade för kaffepaus igår upptäckte jag att vänster tumme värkte. Jag tänkte att det kanske var min ovana att köra långa sträckor, då jag bara har vänsterhanden på ratten 🙄 men kom sedan på att det var kattmaten som ställt till det. Det är tunga lådor, utan handtag, så jag fick greppa dem ordentligt med enbart vänsterhanden när jag packade dem i kassarna (som jag höll med höger hand). En ovanlig rörelse som gett mig träningsvärk! 😆 Ja, ja. Shit happens. 😉

UPDATE
Jag glömde ju berätta att jag börjat lyssna på en ny bok: ”Sten i siden” av Mikael Niemi, uppläst av författaren. Helt klart intressant och han läser den så bra själv, med sin tornedalska accent ger han berättelsen liv. 🙂 (OK, egentligen ville jag lyssna på Spotify under bilresan men min mobil ville inte spela musik den här gången. Det var bara att rätta sig efter vad den tyckte. 😆 )

UPDATE 2
Under lunchen gick katterna ut. Solen skiner men det är fortfarande kallt i luften, trots att det bara är ca -15 grader. Siri kom in när jag lockade, men Sigge – knaskatten – upptäckte att traktorn varit förbi och skottat en ny skitdriva åt honom, så han ville inte alls komma in. Då fick han stanna ute, så nu blir jag väl nedtrampad när jag kommer hem. 😉