Allmänt

Fruset igen

Nu är det kallare, även om ett par minusgrader inte kan kallas särskilt kallt den här tiden på året. 😉 Det gör i alla fall att den snö som tidigare tinat nu frusit till en hård blank skorpa över hela gården. Det var bra glid under fötterna när jag skulle ta mig över gården till bilen, men jag föll åtminstone inte. Den här gången. 🙄

Ni vet hur allting jäklas med mig emellanåt, eller hur? Inspelningarna av ”Oak Island” har inte gått bra; först spelades avsnitt av tidigare säsonger in och fyllde minnet, så det jag verkligen ville spela in inte rymdes. Sedan fick jag bara felmeddelanden om att ”minneskortet måste konfigureras” och annat som gjorde att inspelningar inte alls funkade. I söndags såg jag reprisen av måndagsavsnittet jag somnat ifrån, och då visade det sig senare att det hade spelats in?!? Och – naturligtvis – igår spelades avsnittet in, bara för att jag lyckades hålla mig vaken hela kvällen… 🙄 Ja, ja. Jag har åtminstone kommit på tricket för att hålla mig vaken: gör allt möjligt småplock tills det är dags att parkera mig i soffan, och då – ta-daa! – tar jag med något att äta, som räcker under hela programmet.

Igår satt jag och tränade min äta-med-pinnar-talang genom att plocka ostbollar (cheez balls) med pinnarna från en skål. Det gick faktiskt ganska bra, men de är ju någotsånär jämnstora och väldigt lätta och lagom ”skrovliga” att greppa med pinnarna för en som är ovan (alltså jag). Jag kanske ska prova med någon vanlig mat, gärna sådant som är i olika storlekar och konsistenser? Nåja, det är ju mest på skoj jag provar äta med pinnar. Det tar längre tid att äta ostbollarna och jag slipper få puffat ostdamm på fingrarna. 😉

Det var stor kalabalik på altanen igår kväll! 😳 Sigge hade en dispyt med grannkatten jag kallar Svart, så jag fick öppna dörren och skrämma iväg honom (grannen, inte Sigge). Sedan var Sigge helt utmattad hela kvällen, sov som en stock på soffan. Gullungen! 🙂 Försvarade sitt hem mot den stora otäckingen, medan Siri var inne och åt. Hon ville förstås gå ut och bry sig, men då var allt redan över. Marskatter… 🙄 Nu börjar den säsongen.

UPDATE
Solen kom fram under fm så katterna gick ut under lunchen och vägrade komma in igen. Lika bra det, då är de ordentligt luftade när jag kommer hem. 😉 Det droppar lite från taken, i alla fall där solen kommer åt. Annars är det fortfarande minusgrader.

Det känns som att jag glömt göra något, men kommer väl på det senare. Mest troligt är det något jag skickat till skrivaren och glömt att hämta. *rycker på axlarna* Det löser sig nog.

Jag brukar ju vara på fel dag, och den här dagen är inget undantag. Av någon outgrundlig anledning har jag fått för mig att vi får lön på onsdag, d v s imorgon, men eftersom jag fått lön idag, tror jag att det är onsdag. Blev ordentligt förvånad när min kollega A var på plats i morse; hon skulle ju på kurs på onsdag?!? Förvirringen är total. 🙄

Åh, javisstja, jag kom på att jag glömt ge er ett jätteenkelt och jättegott recept! För ett tag sedan hittade jag ett recept på nätet (Instagram? FaceBook?) som jag ville prova:

2 dl vaniljkvarg
2 dl havregryn
4 ägg

Rör ihop allt och stek småplättar av smeten. Det funkade faktiskt och jag gillade det!

UPDATE 2
En viss lättnad har lagt sig; jag har beställt presenter åt lilla A, som snart fyller 2 år! Nu väntar jag bara på att de kommer till Schenkerutlämningen… *mutter mutter* Jag har inte haft tur med mina paket att hämta från Schenker, men det fanns inget annat att välja på. Typiskt. Vad som annars är jättesmidigt är Instabox, där man kan hämta sina paket utan att stå i kön till kassan, men det fanns (som sagt) inte att välja hos den sidan jag beställde ifrån.