Allmänt

Inte än

Jag har inte kommit ”rätt” i tiden än, men vilken dag som helst. Att både vara långledig OCH ställa om klockan under ledigheten har fuckat upp min tidsuppfattning mer än vanligt, men det går väl över. Förhoppningsvis under/ efter helgen som kommer. Då blir det f ö ingen resa hem till Byn, då B ringde igår och bl a meddelade att A var uppbokad med annat under helgen, och då ids hon inte åka dit. Ja, ja. Jag kanske åker till henne istället, vi får se. Det beror på väder och vind och vad jag har lust med.

På tal om att ställa om klockorna: nu måste jag till IKEA snart igen. (Tänka sig! 😉 ) En av väggklockorna trillade i golvet, inte mindre än två gånger! Efter första fallet gick den att pussla ihop igen, men efter andra kraschen var det bara att stoppa den i soporna. Jag kollar nu på IKEA:s olika klockmodeller och försöker lista ut vilken jag vill ha. Det finns en del annat småplock jag också villhöver från Det Stora Blå Varuhuset, men jag behöver kolla igenom nyheterna först, innan jag åker dit.

Få se om jag handlar efter jobbet idag? Egentligen skulle jag ju göra det igår, men den planen sprack – jag hade alldeles för ont i knäna för att ta mig igenom affären och bedömde att jag faktiskt hade mat hemma. Och det hade jag ju! 🙂 De kycklingfiléer jag haft i marinad slängdes i ugnen, och jag har ett gott råd till er: om ni använder färdig grillolja på flaska som marinad, kolla då sockerhalten… Efter ett tag började det lukta bränt socker, innan filéerna var färdiga (men det hindrade mig inte från att äta ändå). 🙄 Jag har ätit värre. 😳

Plötsligt händer det: jag uppdaterar intranätet på jobbet! Sedan tidigare har jag haft små förbättringar som behöver göras, som jag lagt på hög, men nu har jag äntligen tid att ta itu med dem. Självklart har en medarbetare jag behöver viss hjälp av precis gått på studieledighet (!?!) så jag får fixa hennes hjälp på annat sätt. Med lite tur kan någon annan hjälpa mig.

Det var -18 grader i morse, och ingen katt ville ens gå i närheten av dörren. De borrade ner sig i sofforna och njöt av att vara inomhus, medan jag kämpade mig genom snön; först till soptunnorna, sedan till garaget. Ja, det har alltså inte kommit någon mer snö, utan det är den tidigare snön som blåsten drivit ihop till ojämna drivor kors och tvärs över gården.

UPDATE
Alltså, jag vet inte varför jag är så eftertraktad just idag, men jag har knappt hunnit dra åt mig andan så har nästa ärende dykt upp. Flera besökare, den ena efter den andra, massor med uppdateringar på intranätet och vår externa webb, mail som skulle skickas hit & dit, papperspost i drivor, förutom allt som ramlat in i mailen. 🙄

Min stora tröst i detta är att jag faktiskt inte behöver handla matvaror idag heller, men jag måste kolla hur det ser ut med medicinerna. (Jag har en egen lista för dem.) Något recept behöver förnyas, och så ska jag ha tid att gå till Apoteket, också. Jo, jag vet, man kan beställa och få medicinerna hem i postlådan – men när vi bara har postutdelning varannan dag så går det fortare att hämta dem själv på plats. Då vet jag åtminstone att jag hinner få hem dem innan helgen. 🙄

Katterna gick ut under lunchen, då det var riktigt varmt i solskenet men kanske -3 grader i skuggan. De mår inte dåligt av att få lite frisk luft medan jag är borta, då är de – förhoppningsvis – lugnare ikväll. Sigge är fortfarande utan halsband. Jag iddes inte sätta på honom det, utan tänkte låta det ladda ur hemma på bordet för att se hur länge det dröjer den här gången. Förra gången det var nyladdat tömdes det på nolltid, jämfört med Siris. Då hade han på sig halsbandet och var utomhus.

2 kommentarer på “Inte än”

  1. jag jobbar inte längre, men jag har ändå problem med sommartiden. Hela dagen blir fel. Jag tror att klockan är någonting annat än vad den är.

  2. Jag är ju alltid dagvill, men att dessutom bli klockvill ger en extra dimension åt förvirringen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *