Allmänt

Okejdå

Nu har jag faktiskt följt matsedeln EN dag den här veckan, genom att göra Korv Stroganoff igår. 🙄 Det blev två restburkar, så den planerade fläskkarrén idag kanske får vänta på sin tur till en annan dag… Nej, jag ska verkligen försöka laga till den – om inte idag så imorgon. Självklart kom jag på, när jag började äta Stroganoffen, att jag skulle strimlat och tärnat de grönsaksrester jag hade i kylen och slängt i grytan, men då var det så dags. Det är inga roliga grönsaker, ganska mjuka och sladdriga, men till gryta duger de utmärkt. Jag får väl slänga i dem med karrén istället?

Vädret igår var helt förskräckligt. Redan när jag jobbat klart, och tänkte fara och handla, hade det börjat regna. Jag bestämde mig snabbt för att åka hem, laga middag och äta först, för att fara och handla senare. Det hjälpte inte. Allt eftersom kvällen gick kom det mer och mer snö inblandat i regnet, så i morse var bilen täckt av snö. Visserligen väldigt blöt snö, men ändå. En typisk Valborg, alltså. 😳 Och jag har fortfarande inte handlat…

Det är så skönt att slippa fara på majbrasa om vädret är dåligt. När juniorerna var små fick man bita i det sura äpplet och åka iväg med dem, oavsett väder. Numera ser jag gärna majbrasor på avstånd inifrån bilen, eller på TV – det räcker bra för mig. 😉 Samtidigt är det ju en trevlig vårtradition, att hälsa våren välkommen (oavsett väder) och grilla lite korv. Jag har lovat mig själv att jag inte ska äta en enda grillad korv idag, även om det skulle vara jättegott och ge en känsla av att det snart blir varmare väder.

Katterna gick ut igår när jag kom hem, och så ”glömde” jag dem ute medan jag lagade middag och åt. När jag sedan skulle gå ut och röka var det två skitsura ( + blöta + hungriga + okliade + frusna + övergivna + bortglömdaifleraveckor) katter som kom in och gav mig onda ögat, och sedan såg jag inte till dem på hela kvällen. De gick nog upp och bäddade ner sig i dubbelsängen medan de planerade mitt straff. 😉

De har sina egenheter, de små trollen. Sigge vill alltid ha ryggmassage när han kommer in, inte så mycket kliande av magen, mest på ryggen, även om han vältrar sig fram och tillbaka på mattan framför mina fötter. Siri gillar att slänga omkull sig mitt framför fötterna när jag går (en vacker dag kommer jag att antingen trampa på henne eller fälla mig) men jag ska helst inte klia henne under magen, hon gillar också att få ryggmassage men inte lika våldsamt som Sigge. Sigge våldslickar mina fingrar för att kunna bita ordentligt, Siri kan ge en fjäderlätt puss med tungspetsen på armen. Sigge gillar att bli kliad på näsan, medan Siri backar undan om jag försöker röra hennes nos. Hon vill istället smeka mig med sin lite sneda högra hörntand – den står ut lite (bara en aning) mer än den vänstra.

Jag gnager mig igenom boken, typ en kvart i taget. När jag är färdig med den ska jag ta den sista boken i serien också, baraföratt. Sedan har jag ändå en lista med intressanta böcker som väntar på mig, en del av välkända favoritförfattare, andra av ”nya” författare som kan behöva upptäckas av mig. Och ifall jag känner att jag vill läsa istället för att lyssna, så har jag en liten hög med böcker i vindstrappan som väntat på mig nästan ett år… Det blir nog bra, det här. 😉