Allmänt, Foto

Att välja eller inte välja

Alltså, är det någon som har koll på det kommande* valet till Europaparlamentet? Jag har absolut ingen koll på 1) vilka partier man kan rösta på, 2) vilka som är kandidater till de partierna, eller 3) varifrån de kommer. Kalla mig gärna lokalpatriot, men jag misstänker att om svenska EU-politiker bara kommer från de södra delarna av landet så kommer Norrland att glömmas bort i EU-frågor, inte bara (som vanligt… 🙄 ) i inrikesfrågorna.

Jag är i valet ( 😆 ) och kvalet om jag ska rösta eller inte. Det känns som att jag inte orkar bry mig, det är så mycket att försöka få rätsida på och förståelse för, men samtidigt vill jag använda min medborgerliga rättighet att rösta – det är inte alla länder som har den rättigheten. Partierna själva är ovanligt tysta, numera får man ingen ”reklam” från dem i posten. Jo, SD har skickat ut något men det brevet har jag inte ens öppnat, så jag vet inte vad de vill. Tanken är väl – i det stora hela – att man själv aktivt ska söka rätt på den info (om olika partier) man vill ha före valet? Inte undra på att så få röstar.

Nåja, att minnas svunna tider** gör inte saken bättre, och att slippa få en massa oönskad reklam/ partiinformation är bra för både folk och fä. Vi har tillräckligt mycket skräp överallt ändå. Numera behöver man inte ens en dator, det går bra med en mobiltelefon, för att söka den info man behöver. Inte bara till valet, utan all info över huvud taget. Under helgen ska jag försöka ta mig ur och kolla lite online, om inget annat kommer emellan.

Angående dator/ mobil: jag använder mobilen 98% av gångerna jag ska kolla något online på fritiden. (På jobbet sitter jag ju vid en datorskärm, så där blir det snabbast/ enklast att söka på datorn.) Det beror lite på vad jag ska göra, om jag slår igång datorn hemma eller inte. Om jag tänker blogga, skriva ett mail/ dokument, eller betala räkningar, så använder jag definitivt datorn. Samma om jag ska beställa något: jag vill ha full överblick över hela skärmen/ sidan, helst inte behöva scrolla för att se pyttesmå produktbilder eller min varukorg, även om jag vet att det går att zooma bilder på mobilen. 😉

På tal om shopping: jag ”råkade” köpa den gröna handväskan igår… 😉 Jag tyckte jag behövde unna mig. Den är tyvärr inte lika bra*** som min vanliga lilla ljusblå väska, men den är en rolig färgaccent så här i sommartider.


*) Förtidsröstningen har redan startat, men ni hur jag menar.

**) Minns fler än jag när man fick små prydliga kuvert med partiets info och valsedlar inuti hemskickade, så man kunde ta med sig dem till vallokalen, om man inte ville plocka från de ställ med valsedlar som fanns där?

***) Den har bara två pyttesmå blixtlåsfack, som dessutom sitter på insidan. Den ljusblå väska har fack på utsidan så jag lätt kommer åt nycklarna, i den gröna får jag gräva runt bland allt annat jag har i väskan. Nå, petitesser – den är så fin!

2 kommentarer på “Att välja eller inte välja”

 1. Bra där! alla behöver en grön väska (eller ett par…)
  har också köpt en illgrön sak – i en opraktisk modell…
  Men den hade ju ett gulligt randigt foder!
  Den bara bara stod där butiken och skrek: ”Ta mig!”
  …jag ville undvika konflikt och slog till -utan betänketid…
  Vad den kostade? Det var 70%! Say no more…

  1. Tyvärr var det ingen som helst rabatt på min väska, men jag har längtat efter den sedan jag köpte present åt C, och var rädd att någon annan hunnit före. Det fanns ju bara en! Men nu, nu kan jag sova lugnt på nätterna! 😆

Kommentarer är stängda.