Allmänt

Varmare

Värmen fortsätter, men idag är nog sista dagen det är så här jättevarmt. Om väderprofeterna spått rätt så kommer det att bli mulet, kanske t o m regn imorgon. Nå, jag är ändå mest inomhus oavsett om jag är ledig eller inte, så för mig spelar det ingen roll. 😳 Enda problemet är den tvätt jag behöver hänga . Om jag hänger den ute, i sol och blåst, så torkar den snabbt, men ni vet ju hur det går när jag hänger tvätt ute? Jajamensan, har det inte kommit oväntade regnskurar förr, så gör det det då. 🙄

Gårdagens middag avvek från matsedeln, det blev yoghurt & smörgåsar framför TV:n istället för lagad mat. Klockan hann bli så mycket, så jag bestämde att jag kunde göra så. En fördel med att vara vuxen och bo själv är att jag kan göra som jag vill. Ingen som klagar. 😉 OK, Sigge hade vissa invändningar mot att jag var så långsam med att äta – han ville ju slicka ur yoghurttallriken!

Katter tål inte mjölkprodukter, typ mjölk eller grädde, däremot klarar de fil och yoghurt utan att bli lösa i magen. Alla mina katter har varit tokiga i fil/ yoghurt och har vant sig att vänta tills jag ätit klart: då vet de att jag ställer ner tallriken åt dem, så de får slicka ur resterna. (Inte fruktyoghurt, men jag tycker inte heller om den utan tar alltid naturell.) Nu blev Siri utan, men hon var inte hemma. Hon får smaka en annan gång.

UPDATE
Vilket tur att det blåser! Annars hade jag nog smullit av ute på altanen under lunchen. Jag gillar ju inte när det blir för varmt, har hellre svalare dagar (och framför allt nätter). Nå, vädret går inte att göra något åt, och snart är värmen borta, så får jag klaga över det istället.

Tvätten är fortfarande ohängd, jag planerar att hänga den på tork inomhus ikväll. 😉 Eftersom jag ska på grillparty imorgon, vill jag inte att det regnar då. Det finns förstås andra faktorer än min tvättorkning som påverkar vädret, men jag vill inte ta några som helst risker.

Sigge låg under en buske när jag var ut och rökte och smaskade på något, antingen en råtta eller en fågel, men jag såg inte vad. Jag misstänker att han fortsatt med sina ovanor: han låter Siri ta bytet och sedan stjäl han det av henne! 😳 Siri är faktiskt en bättre jägare än Sigge, men det är Sigge som äter upp bytena (i de flesta fall). Båda katterna njöt av vädret, i alla fall: varmt och soligt, och ganska rejäl blåst som håller undan insekterna.