Allmänt

Som vanligt

Precis som jag gör varje morgon när jag ska duscha och tvätta håret, svor jag inombords över att jag inte gjorde undan det igår kväll. Det hade gett mig flera minuter längre snoozning i morse… 😳 Ändå tar det inte lika lång tid att tvätta och, framför allt, skölja ur håret sedan jag klippte mig. Förr var håret som en bläckfisk runt armar och axlar när det var blött, numera har det en mer lätthanterlig volym och längd. 🙂

Jag skulle göra en arbetsuppgift igår när jag satt kvar efter jobbet, en sådan då jag helst inte får störas. När folk börjar gå hem kommer arbetsnarkomanen i mig fram, då kan jag sitta kvar länge. Alternativt kan jag förstås jobba hemifrån – då kommer ingen och stör – men det är enklare att sitta kvar på jobbet. Då har jag tillgång till allt arbetsmaterial jag behöver. Anyway, jag körde fast direkt när jag plockade fram materialet igår. Nu har jag hunnit ha en liten diskussion med min kollega, och har fått koll på vad som gäller – eller inte. 🙄

Sigge har sovit ute inatt och var hur sur (och myggbiten) som helst när jag släppte in honom i morse. Han parkerade sig på soffan och tänker ligga där, åtminstone tills jag kommer hem på lunch. Siri har också varit ute hela natten – kom in, åt, gick ut, men var snabbt inne igen. Myggorna går hårt åt henne också, även om hon har längre päls. Stackars!

Jag blev bjuden på grillfest på lördag! 🙂 Kul, för jag hade ändå inga andra planer för helgen. Ja, det gamla vanliga (som jag ändå inte får gjort…) ligger alltid och lurar, och så borde jag fara till L en sväng – men det kan vänta till någon annan gång. Det är inte bråttom.

Jag for en snabb sväng och handlade igår, då en del saker behövde fyllas på. Väl hemma kom jag på vad jag glömt 🙄 men det är inget allvarligt eller brådskande. Och jag får ju handla så ofta jag vill; jag är välkommen till affären alla dagar. 😉 Hör och häpna: jag kom faktiskt ihåg att ta med paketen in i affären, så nu är de postade! Återstår bara att se om/ när jag får pengar tillbaka. 🙄 De kanske är lika slöa som jag med att åtgärda saker? 😆

UPDATE
Vädret är varmt, det brände ordentligt under fotsulorna när jag gick ut på altanen och rökte. Katterna gick också ut, varefter Sigge försvann i fjärran, medan Siri lade sig i skuggan under soffan. Det var ca 28-29 grader på altanen under lunchen, så jag hoppas det blir en fin kväll, ikväll igen. Nu har det varit ett par fina kvällar med värme och lite blåst – riktig sommarkänsla!

Jag har suttit ute med kortärmat (faktiskt så kortärmat att det inte var några ärmar alls) på kvällarna, och kopplat av. Inte ens myggen har stört mig speciellt mycket, även om det är mycket mygg nu mot vad det brukar vara. Det är liksom en annan sorts myggor än vanligt; de är mindre, gråare och de sjunger inte. Man känner bara att plötsligt har man något som fladdrar i örat eller sticker till på armen (eller var den nu är).

2 kommentarer på “Som vanligt”

  1. Något jag märkte under pandemin, då vi inte fick gå till jobbet överhuvudtaget, var hur mycket mer effektiv jag var när jag jobbade hemma. Fick till och med fråga efter fler arbetsuppgifter. Andra däremot fann det svårt att jobba hemma. Beror väl på hur beroende man ät av det sociala och hur lättkörd man är när andra pratar runt omkring en. Vi satt ju i öppet landskap efter att de byggde om vår arbetsplats. Något som inte passade mig alls.

    1. Ouf – öppet landskap har vi provat under en kort period (medan vår korridor renoverades för några år sedan fick vi sitta i en stor sal) och det var hur störande som helst.
      Jag jobbar också mycket mer effektivt hemma, men tyvärr – p g a olika orsaker – måste jag vara på plats nu under semesterperioden.
      På sätt och vis är väl det tur, då jag annars inte skulle kunna begränsa mig till att arbeta enbart under arbetsdagen – det skulle nog bli både arbetskväll och arbetsnatt för mig, då jag har ofantligt mycket att göra. Även om allt inte är brådskande så vill jag få undan det.

Kommentarer är stängda.