Allmänt, Foto

Skräppost

Jag får ibland stora mängder skräppost till bloggen, speciellt skräp skrivet på ryska? Det mesta sållas bort via något tillägg jag har installerat, men ibland kommer det ändå. Skräpet kommer åtminstone inte till mailen, det är ju en liten tröst i det hela.

Idag har jag en utmanande uppgift att ta itu med: ska försöka ringa FK, som dels har kortat ner sina telefontider under sommaren, dels ALLTID har en enorm telefonkö även när det inte är sommar. Typ ”du är nu nummer 256 i kön”. Ja, ja. Jag har ju betalt för att sitta här och vänta tills de svarar. 😉

Det var en helt underbar kväll igår! 🙂 Vid 23-tiden var det fortfarande 22 grader varmt och blåsten hade lugnat sig till ett milt fläktande. A kom förbi och bytte bakrutetorkare åt mig när han hämtade caben, som han och C sedan for en sväng och raggade med. 😉 Snyggaste caben i stan!

Siri är på utflykt med tomt batteri, så jag vet inte åt vilket håll hon gått, men hon kommer nog hem när hon blir hungrig. Sigge har sovit inne i natt, på min mage större delen av tiden. Vi har haft myspys i soffan framför TV:n, han och jag, hela kvällen. Myggorna har tuggat på hans nos så den börjar se lite svullen ut.

I måndags, då jag var gravt försoven och kom till jobbet utan att ha hunnit dricka kaffe, hämtade IT-chefen en kopp åt mig. Han var förstås ute efter att jag skulle göra honom en tjänst, och i morse kom han med en ny kopp, då jag gjort tjänsten! 😆 (Det är inte så allvarligt, det var bara en arbetsuppgift jag behövde utföra innan han går på semester nästa vecka.)

Jag sitter fortfarande kvar på kvällarna och arbetar, även om det inte är lika brådskande den här veckan. Men jag vet att det kommer att bli ohemult mycket att göra framöver, så det är lika bra att försöka plöja igenom så mycket jag kan medan jag orkar hålla ångan uppe. Planen idag är att försöka komma iväg från jobbet i någotsånär hyfsad tid, då jag ska 1) hämta restnoterad medicin på Apoteket, 2) lämna in returpaketen jag har liggande i bilen och 3) köpa en limpa cigg.

Fatta att när jag midsommarhandlade var mina cigg slut, både på affären och macken! 😯 Varken lösa paket eller limpor fanns att köpa, så jag fick nöja mig med en annan sort, som inte alls smakar som den jag är van vid. (Ja, jag vet att det inte är nyttigt att röka, och nej, jag tänker inte sluta. Inte nu, i alla fall.) Nu hoppas jag det finns åtminstone några lösa paket, om limporna tagit slut.

Det är sophämtning imorgon, så ikväll måste jag ta mig i kragen och bära ut de sopor som ska i tunnorna. Dessutom behöver jag bära en del till bilen, sådant jag själv kan köra till Återvinning. Om A har tid kanske han kan hjälpa mig bära ut de plastlådor jag samlat återvinning i, som är fulla sedan länge, så jag kan tömma dem. Sedan hamnar de lådorna i garaget, då jag köpt vaxduksväskor (med stadiga handtag) att samla återvinning i framöver.

Jag måste hålla mig i broräcket med ena handen när jag går de få trappstegen, så jag har svårt att bära något utan handtag. Visserligen är väskorna mindre än plastlådorna, men de är enklare att tömma om jag kan bära dem till bilen själv. Jag får tömma oftare, helt enkelt. *rycker på axlarna*

UPDATE
Två hungriga djur kom in när jag kom hem på lunchen. Sedan gick de ut igen, Siri ett halsband fattigare (det ligger på laddning). De är så roliga när de går tillsammans på nya äventyr: Siri först, Sigge ett par meter bakom. Stannar hon, så stannar han. Luktar hon på något, så gör han också det när han kommer dit. 😆

UPDATE 2
Det tog 25 minuter i telefonkö till FK – och så bröt det, när jag bara hade 3 före mig i kön?!? Eftersom klockan var efter den utmätta telefontiden, kunde jag inte ringa upp igen, utan får försöka igen imorgon. *djup suck* Då är jag förhoppningsvis inte inbokad med annat under fm, utan kan ringa dit så fort de öppnar.