Allmänt

Regn idag

Så härligt att det regnar idag! 🙂 Dels gillar jag regn, dels behövs det verkligen. Katterna har sovit ute på altansoffan och bara Siri har kommit in och ätit frukost. Sigge ville inte alls flytta på sig; han steg inte ens upp utan blinkade bara lite åt mig innan han somnade om. Jag har förberett mig för att slippa bli frusen (vilket jag lätt blir före lunch) genom att ta på mig en fleecekofta innan jag for hemifrån.

Dagen idag blir nog arbetsam, då gårdagen var hyfsat lugn. Då hann jag komma ikapp lite mer med en del grejer som legat på Prio 2-listan, men idag är det Prio 1 som gäller igen. Min kollega är sjuk, bara jag och chefen på plats. Ja, ja. Det går nog bra ändå. Enda minuset är att jag får ta alla samtal och besök, men jag får sitta kvar (nästan) så länge jag vill på kvällen. 😉

Eftersom jag är lat, iddes jag inte handla igår. Gjorde en mental inventering av vad jag hade hemma, åkte hem och provsmakade grädden-som-gått-rejält-över-tiden och konstaterade att den var helt OK – så det blev frestelse till middag. Nu har jag ett par burkar att värma ikväll och imorgon, så behöver jag inte handla än. Visst, det kan hända att jag handlar ikväll ändå, men jag är inte i akut nöd.

Till slut, igår, kom jag mig för att ringa och boka tid för service på bilen. Jag fick en tid jag ville ha (”helst efter lunch så hinner jag jobba på fm”) så på torsdag nästa vecka är det dags. Planen är att serva bilen, sedan en sväng till B & co – och den här gången ska jag försöka komma ihåg att ta med min Janssonburk från i julas och mina plastpåsar hem. Jag glömmer ju bort dem hela tiden, kommer ihåg dem när jag är hemma och tänker använda dem… 🙄

UPDATE
Jag hade en besökare som hade mage att gnälla på regnet! *fnyser* Annars var vi överens, det var bara angående vädret vi var på olika våglängd.

Jag beställde ett par nya skor (sandaler) under helgen, få se hur länge det tar innan de kommer? (De är inte skickade än.) Det är VÄLDIGT vanskligt att beställa skor online, jag vet, men de hade flera ställbara remmar, så jag kan få dem att passa. Förhoppningsvis. Annars får jag skicka tillbaka dem igen.

Problemet med att gå in på en sida, oavsett om jag beställer något eller bara vill kolla på en grej, är att jag sedan blir dränkt i annonser från både den sidan jag besökt, samt andra sidor av samma slag. Alltså får jag nu en massa skoannonser i mitt flöde, på Facebook, Instagram, ja t o m dagstidningen! 😯 Det är förstås inte första gången det händer, men jag tycker det är irriterande. Det är väl priset man får betala för en gratistjänst. Även om inte alla ställen där jag råkar ut för riktad reklam är gratis, men ni förstår hur jag menar.

UPDATE 2
Under lunchen kom båda katterna in, och de åt av hjärtans lust. Sedan gick Siri upp och lade sig i dubbelsängen, medan Sigge inte hade varit färdigt ute. Han har dessutom slut batteri i trackern, men jag får ladda den ikväll – hann inte ta av honom den medan han var kvar inne.

Angående att beställa skor online, så är jag grymt sugen att beställa lite kläder också, men det får vänta. Jag ska ju på service med bilen, och det kommer att kosta skjortan. 😳 Nå, jag har kläder att ha på mig, jag är inte utan, men det skulle vara roligt med något nytt emellanåt. Fast, vem vet, om jag tar itu med tvätten kanske jag gör oanade fynd? Det har hänt förr… 😉

Alternativt får jag kombinera något nytt och oväntat: använda bälte på någon klänning? Ta fram en ny sjal? Inventera och använda mina halsband och övriga smycken? Huvudsaken är att jag inte ska behöva sy, för då kan jag lika gärna spara på svordomarna och kasta plagget direkt.