Allmänt, Dagens outfit, Foto

Helgen som gått

Det är så roligt att se andra arbeta, eller hur? 😉 Det här ska bli en bastu när bygget är klart – jag var åskådare medan vi väntade på att kaffet skulle bli klart. Innan jag hamnade på byggarbetsplatsen var vi (A och jag) till Folkan hemma i Byn och lyssnade på ett litet (lokalt) band som spelade där i lördags. Trevligt, och hyfsat mycket folk, fast annonseringen inte varit så våldsam.

Annars har det inte hänt mycket under helgen. Jag passade på att köpa med thaimat åt A och mig själv, när jag åkte till Byn, så var middagen klar. Sedan var jag mätt resten av dagen. Igår (söndag) blev det varm korv med bröd till middag. Snabblagat och lite disk. 😉

På söndag ösregnade det, och katterna låg som avsvimmade på altansoffan hela dagen. De är som jag; gillar ljudet av regn som smattrar mot taket medan man själv är i skydd för dropparna. 🙂 Jag hade gärna legat på altansoffan, jag också, men den var ju ockuperad, så jag fick ligga på soffan inne istället.

Planerna för idag är inte så stora. Eventuellt ska jag handla efter jobbet, jag får se hur jag gör. Det finns mat hemma, men jag har drabbats av ett dilemma. Jag köpte en ny sorts grillkrydda, men när jag kom hem och öppnade den så luktar (och smakar) den inte som jag förväntat mig. Eventuellt måste jag köpa en annan – det fanns flera varianter – för att prova om den är bättre. 🙄 Det är dilemmat med att det heter bara ”grillkrydda”, de kan smaka väldigt olika.

Den här veckan blir väldigt svartvit; jag har på mig en klänning i svart och vitt, med svarta långa leggings. Om det blir varmare ska jag ta vita kortare leggings, så jag kommer inte att ha några grå nyanser, eller andra färger över huvud taget, den här veckan – bara svart och vitt. Jag byter om så fort jag kommer hem, och där tar jag vad som finns närmast till hands, utan matchning eller mixning. Bara det är kläder så duger de hemma.

Jag lyssnar ivrigt vidare på boken jag håller på med, den är riktigt spännande och har en skruvad twist i handlingen. Sedan har jag en lång lista med kommande lyssningar, så semestern kommer nog inte att räcka till för att hinna lyssna på allt. Dessutom har jag några ”kommer snart” på listan också, så hösten verkar bli räddad. 😉

Jag försöker ragga upp B att lyssna på böcker också, och har tipsat honom om bibliotekets sida. Där kan man, alldeles gratis, lyssna på (eller läsa på skärm) de böcker som tillhör biblioteken i Norrbotten. Det kan vara bra att prova, innan man börjar med en prenumerationstjänst (som jag har), för det kan ta ett tag att vänja sig vid att lyssna istället för att läsa. Jag minns att jag själv hade böcker på CD, som jag bara fick lyssna på när jag skottade snö (det var många år sedan). Och att försöka ligga på soffan och lyssna är dödsdömt – spela roll hur spännande boken än är, så somnar jag ändå inom några minuter. 😳

UPDATE
Ni får ingen matsedel den här veckan heller. Jag har redan en del mat hemma som behöver lagas till och annat som jag tänker köpa – om jag inte hinner ändra mig innan jag kommer till affären. Eller för all del inne i affären. 🙄 Jag kan göra snabba ändringar om jag hittar något jag hellre vill äta (än det jag planerat från början).

UPDATE 2
Jag har en bekant som, trots de datautbildningar h*n gått – en del med mig, andra utan mig – totalvägrar att använda dator?!? Eller; datorn går att använda som skrivmaskin (h*n skickar datorskrivna brev) men h*n har ingen e-postadress, finns inte på sociala medier och vägrar att använda onlinetjänster. Jag vill minnas att h*n även hade vissa konspirationsteorier om att vem som helst kan komma över ens uppgifter. Jomenvisst kan det hända, men det hjälper inte att vara utan e-post – allt om dig finns redan online… 🙄 Nu har h*n skickat ett brev med de uppgifter jag efterfrågat, men det är förstås utskrivet på papper, så jag måste lägga in allt manuellt i vårt system – istället för att h*n använder vår onlinetjänst. Jag blir så less. Det är inte första gången h*n gör så här.