Allmänt

Oväder

Det drog in ett hiskeligt oväder igår eftermiddag, med ösregn och åska. Då sparkade jobbdatorn ut mig (p g a åskan); inget av mina program gick att använda – så jag gick hem. 🙂 Det var faktiskt rätt skönt att gå hem tidigt, även om jag blev sjöblöt av att ta mig genom ösregnet till bilen (som ändå stod så nära jag kunde ha den).

Trots att det blev en lååång kväll hemma, så lagade jag inte den middag jag tänkt, utan tog en genväg istället. Nå, jag blev inte utan mat, och jag får väl laga den tänkta middagen ikväll istället. *rycker på axlarna* Ingredienserna finns hemma, så jag slipper i alla fall handla.

Nu har jag inte mycket kvar av boken jag lyssnar på, så snart måste jag välja en ny. Den nya boken kan få vänta till imorgon, då jag behöver en bra bok för landsvägskörning. Det är dags för service på bilen! 🙂 Dessutom ska jag förbi till B, som inte har tid med mig just den dagen, men jag hinner träffa A och lilla A, och hämta mina grejer som jag glömt ta med därifrån.

Ouff – dagens post var något i hästväg! 😳 Min kollega kom precis förbi med de drivor av ärenden som hamnar hos mig. Ja, ja. Jag har ju betalt för att åtgärda dem, eller hur? 😉 Vi delar pliktskyldigast på alla ärenden som kommer in under semesterperioden, även om jag sagt att jag kan ta fler ”normalärenden”.

Vi har lite olika arbetsuppgifter, och hon jobbar bara halvtid men har större erfarenhet än jag (trots att jag jobbat här i mer än 100 20 år), så jag fördelar gärna ärendena enligt principen ”vanliga ärenden till mig för snabba massåtgärder, komplicerade ärenden som tar längre tid till henne”. Jag kör på kvantitet, hon får stå för kvalitet. 😉

Dagens väder är faktiskt soligt och det kommer nog att bli varmt framåt dagen. I morse var det typ 13 grader när jag var ut och morgonrökte, men det känns ändå varmt i solen. Med lite tur blir min gräsmatta klippt idag. Det är ett par veckor sedan de klippte hos mig senast, men det har kommit regn – både skurar och skyfall – så de har nog fått skjuta upp klippningar överallt. Jag är inte oroad; de kommer när det är dags och gräset är inte så jättelångt än. (Tänker mest på att långt och vått gräs stockar igen gräsklipparen.)

Äsch, nu glömde jag igen att ta ut soporna! Jag har tänkt göra det i ett par dagar nu. Det är soptömning imorgon, så jag bör försöka få ut påsarna idag. Det är skönt att bli av med dem, så de inte ligger kvar och fyller upp soptunnorna (främst den gröna, för brännbart) om/ när mina norrmän kommer. 😉 Jag vet – som vanligt – inte om de kommer, brukar bara få ett samtal när de är typ en mil bort, så jag hinner flytta min bil. De har husbil när de kommer och behöver plats på gården.

UPDATE
Jajamensan, när jag var hemma på lunch kom gräsklipparmannen och satte igång, så nu får jag fin gräsmatta. Katterna gillar inte gräsklippningen. Gräsklipparen bullrar för mycket för deras smak, så båda två kom in och ville jag skulle stänga altandörren. Siri är nu nyladdad, men snart är det dags att ladda Sigge igen. Det är ett evinnerligt laddande! 😉

Dessutom fick jag till min stora förvåning se A:s bil stå under björkarna, vilket betyder att han (och ev C, om hon är ledig) är ute och kör med caben. (Då är inte Liten Röd i vägen när han ska backa ut caben från garaget.) Vädret är fortfarande soligt och varmt, men det har börjat komma lite moln. Inte så att jag tror det kommer regn och åska idag igen, men det är inte stekande sol hela tiden.

Boken är nu färdiglyssnad, med en sista skruvad twist alldeles i slutet, så nu får jag leta efter något annat att lyssna på. Jag har en lång lista med böcker; flera nedladdade, andra på vänt (kommer snart).

Jag kom faktiskt ihåg att ta ut soporna under lunchen, så där får jag en guldstjärna i betyg! 😆