Allmänt, Foto, Katter

Min homeboy

Min kille med de gröna ögonen blev överkörd igår, precis vid en grannes uppfart. 🙁 En annan granne var ute med sin hund och såg det hända, tog av Sigges halsband och ringde mitt mobilnummer som jag skrivit där, så jag fick veta det direkt. Jag bölar och snorar fortfarande, men med längre intervaller. Det går bra. Jag har klarat det förut. (Det är tredje katten jag fått överkörd under årens lopp, förutom de jag åkt en sista resa till veterinären med.)

Värst är att Siri – som var på sin vanliga utflykt till värmeverket när det hände – inte förstår vad som hänt. Hur ska man förklara det för en katt??? Hon ligger på altanen och väntar… och väntar… och väntar… 🙁 De är ju kullsyskon, har alltid varit tillsammans. Hon har gått ett par svängar i det närmaste området men annars har hon väntat hela natten och hela dagen.

Nå, jag torkar tårarna, snyter mig, och kan berätta att första semesterveckan har gått. Jag har hunnit med ett läkarbesök (därför var jag på provtagning marknadsfredagen, sista jobbdagen innan semestern) där jag fick veta att alla provsvar var perfekta. 🙂 Dessutom fick jag ett gäng nya mediciner, då en del av de tidigare byttes ut.

Det har varit JÄTTEvarmt i flera dagar men nu har det – tack och lov – börjat lugna ner sig lite. I torsdags drog det förbi lite regn och åska men inte så mycket att det störde. Tvärtom mot vad jag väntat mig så svalkade inte regnet av något utan luftfuktigheten steg ännu mer, alltså ännu tyngre att andas. Jag har överlevt den värsta hettan och nu verkar den vara på väg bort. Nästa vecka kanske jag orkar göra något av allt jag skjutit upp för att ”göra under semestern”?

Jag har drabbats av semesterhjärna; vet inte vilken dag det är. Lördag? Söndag? Whatever, jag är ledig! 🙂 Men OK, jag behöver gå till Apoteket på måndag så jag bestämmer mig för att det är lördag idag. Förhoppningsvis har jag rätt. Dessutom behöver jag handla (när behöver jag inte det? 🙄 ) men skjuter upp det i vanlig ordning. Jag har varit på väg till affären i flera dagar men hittar alltid någon genväg till mat-som-kan-lagas-av-det-jag-har-hemma.

Som vanligt (när gör jag inte det?) planerar jag ett IKEA-besök, bara vädret blir svalare. Nu har jag fått lön som bränner på kontokortet; jag förlorar ju pengar på inflationen för varje dag! 😆 Eftersom jag kollar i mobilappen varje dag så ser jag att de viktigaste varorna jag lagt i varukorgen (för att komma håg vad jag vill köpa när jag till slut åker dit) förstås är slut. 😳 Jag avvaktar med min shoppingrunda åt det hållet tills de fyllt på de varor jag mest behöver.