Allmänt, Foto, Katter

Semesterresa

Jag har gjort min semesterresa – gissa vart? 😉 Längre än så kommer jag inte att åka. (Planerna är en sväng (eller två) till L också, men dit är det inte riktigt lika långt.) Jag raggade upp B att följa med då jag ändå passerade K, även om det bara blev rätt och slätt bilåkning för oss båda, med en liten bensträckarpaus medan vi väntade på att varorna skulle bäras ut till bilen vid det Stora Blå Varuhuset. Då fick han ju se lite annat än sina egna husväggar inom- och utomhus (precis som jag…).

Trots att vädret varit ordentligt blandat under bilresan – mulet, sol, regn – så var kvällen jättefin. Allt det gröna i träd, gräs och buskar skimrade i en nästan självlysande nyans och värmen höll i sig ett bra tag efter att skuggan fallit över altanen. Jag tog t o m ut datorn, med tanken att blogga, men ”råkade” hamna på diverse shoppingsidor istället… 😳 Nå, jag köpte inget, kollade bara, men oj så sugen jag blev! Men jag har kläder så det räcker, även om jag gör en behövlig rensning och kastar mycket av allt jag samlat på mig under årens lopp. (Regel nr 1: spara inget med tanken att ”det där kan jag ha igen om jag går ner några kilo”!)

På tal om kläder så ska jag ta itu med tvätten. Det verkar bli torkväder ett par tre dagar, så det är bäst att komma igång. I år har jag ett nytt upplägg: alla andra år har jag burit ner vinterjackorna i tvättstugan och tänkt ”jag har gott om tid, jag tvättar dem sedan”. Nu ska jag börja med dem, för att slippa göra en akut tvätt och torktumling när snön kommit… Jackorna hamnar alltid längst ner på priolistan, tills det är dags att börja använda dem igen – och då är det så dags. 🙄

Siri håller sig mycket mer hemmavid numera. Visst går hon emellanåt ner till Värmeverket och kollar läget, men hon är inte borta mer än ett par timmar, max. Förut kunde hon vara borta ett par dagar åt gången, men med trackern ser jag var hon hållit hus. Det är synd att hon inte fick ta farväl av Sigge, men tiden var knapp och jag visste inte när hon skulle dyka upp igen. (Jag kunde inte spara kroppen i hettan, då jag absolut inte ville stoppa honom frysen.) Nu fortsätter hon att vänta, men inser väl så småningom att han inte kommer tillbaka?

Jag har börjat lyssna på Ann Cleeves ”Stormfågel” och den är riktigt bra! Eftersom jag har semester har jag försökt med lite mer avslappnade böcker, men avslutat dem efter ett par kapitel. Jag behöver deckare/ thrillers för att få lite fart på blodomloppet. Romantiska draman är blaha blaha, jag vill ha blod – inte tårar – som skvätter! 😉 I den här boken är det inte mycket av just blod, men det finns åtminstone ett lik – och kan bli fler. Jag har ju nyss börjat lyssna på den. (Det är Ann Cleeves som skrivit böckerna som är grunden till TV-serien om Vera, ifall ni inte visste det. Vera är inte med i den här boken, här är en annan kommissarie.)

I morse ”försov” jag mig; vaknade inte förrän kvart i 10!!! 😯 Visserligen var jag en sväng på toa vid 6-halv 7 men somnade sedan om. Jag hann precis slurpa i mig morgonkaffet innan A kom förbi en sväng, på väg att göra diverse ärenden. Hans bil stod kvar hos mig, sedan han lånade min igår. Jag försöker låta bli att vända dygnet den här semestern, och uppskattar att det faktiskt börjar mörkna på kvällarna. Ja, det blir inte direkt mörkt, inte utomhus, men inomhus får jag börja tända lamporna om jag är igång sent på kvällen. På byrån i hallen har jag en liten prydnadslampa som jag brukar ha tänd, så jag inte ska snubbla över någon katt (eller annat) när jag går på toa mitt i natten. Där har glödlampan gått, så jag ska kolla idag om jag har en ”rätt” sorts lampa hemma. Annars får jag lägga till det på min shoppinglista.

Som vanligt växer min shoppinglista mer och mer för varje dag som går, men jag har inte svultit en enda dag. 😉 Just nu är det mycket basvaror som behöver fyllas på, främst torrvaror (typ mjöl, socker, pasta, m m). Jag försöker att inte bunkra upp med så mycket färskvaror då det är rötmånad; då slipper jag slänga mat. Eftersom jag ändå har semester ids jag inte göra någon matsedel, utan tar dagen som den kommer. Det är inte ens säkert att jag äter hemma, ibland åker jag iväg och äter på något av våra matställen baraföratt. Både bilen och jag behöver luftas då och då. 😉