Allmänt, Foto

Snö eller frost

Det var vitt på bilen i morse, men jag är inte säker på om det var lätt snö eller tung frost, då det varit ordentligt dimmigt under natten. Nåja, väderprognosen visar snöfall som ska dra in under dagen, så det kan vara snö. Vi får väl se hur det utvecklar sig allt eftersom.

Siri hade herrsällskap (Simba) ända tills jag kom hem igår efter jobbet. Då följde han henne från altanen till husknuten men sedan gick han nog hem, jag såg inte till honom mer – och inte hon heller, tror jag, men hon var ut en sväng och kollade under kvällen. I morse har hon varit ut en runda, men det var nog mest för att göra det som behövde göras. Hon kom snabbt in igen, åt den färska frukost jag ställt fram medan hon var ute, och parkerade sig sedan i soffan när jag for till jobbet.

Det känns inte bra i högerbenet idag. Redan nu känner jag värk hela vägen från höften ner till vaden, trots receptbelagd värkmedicin igår kväll och receptfri i morse. Jag hade en besvärlig kväll igår, så det blev ingen handelsrunda. Nu har jag inte kryckan med mig idag, då jag var rädd för halkan. Jag kan inte fälla ut brodden/ piggen längst ner när jag går på bron eller plattorna, då blir kryckan en dödsfälla. (På jobbet har jag en extra krycka i garderoben, som jag kan använda inomhus.) Nå, jag hoppas jag kan ta mig igenom affären ikväll istället, för nu måste jag.

Vilka fynd jag gjort när jag rensade i hallen! Min sidensjal är återfunnen, två koftor jag glömt bort att jag hade dök plötsligt upp, och snart plockar jag bort ett par tre extra jackor som hängt framme ”om utifall att kanske möjligen eventuellt”… Tvättvikningen närmar sig! 😆

UPDATE
Det märks tydligt att frosten gått hårt åt rönnbären: sidensvansarna är som galna idag! Under lunchen har jag sett flockar av sidensvansar flyga till och från rönnarna, och åtminstone två stycken prickade ett av köksfönstren! Medan jag fortfarande satt ute och rökte, såg jag en fluffig varelse (sambo med mig 😉 ) hoppa upp från bakom vinbärsbusken, men jag såg tyvärr inte om hon lyckades ta någon av de lågt hängande frukterna fåglarna. Sidensvansarna sätter sig nämligen ända längst ut på grenarna, så de böjs nästan ända ner till marken, för att komma åt de ljuvliga (?) rönnbären. Nåja, det lär finnas gott om döda – eller åtminstone avsvimmade – fåglar under varje fönster innan rönnbären är slut. 😆

Plötsligt händer det: A kom förbi (han hade jobbat färdigt för dagen) och skulle lufta mina element, nu när kylan kommit! 🙂 Jag lämnade honom i fullt arbete med att springa uppför och nedför trapporna, för att lufta element och ställa in värmeväxlaren. Det där sköter han så bra åt mig. 😉 Speciellt som jag återigen fått ont i hela högerbenet, trots att jag försökt ta extra värktabletter under lunchen. När jag har så ont att jag knappt kan sitta – eller ligga – är det riktigt illa. 🙁 Det kan hända det blir middag från Grillen, om jag inte orkar fara och handla. Jag får se, det är ju ännu några timmar kvar.

UPDATE 2
Jahaja, det föll små vita flingor från himlen under dagen i alla fall. Inga stora mängder (de smälte bort direkt) men det var helt klart snö. Suck. Djup suck. Jag har i nu – sent omsider – ringt och bokat en tid för däckbyte, så på onsdag nästa vecka är det dags. Perfekt, med tanke på att jag ska på fackkonferens i P torsdag-fredag den veckan! Det kan ha hunnit komma mycket snö innan dess… Under tiden kommer jag mest bara att köra till och från jobbet och affären – jag klarar mig med sommardäck de korta sträckorna, även om det kommit snö.