Där kom den, kylan vi inte slipper undan! I morse var det -22 grader när jag steg upp, så katterna var snabba under den lilla stund de var utomhus. 😉 En fördel med att det är kallt, är att det åtminstone inte snöar. Inte just nu, i alla fall.
Väderprognosen visar ett ordentligt snöfall imorgon, men då ska jag hålla mig hemma (och bl a laga matlådor för den kommande veckan – så är Planen) (men ni vet ju hur det brukar gå med mina Planer…). Igår träffade jag F, och vi enades om att övningskörningen kan flyttas en vecka. Dels p g a det väntade snöfallet, dels för att hon behöver plugga.
Makaronilådan jag gjorde igår blev inte helt misslyckad, men ganska smaklös. Den var åtminstone inte dålig, men lite mer kryddor hade passat bra. Nå, då vet jag till nästa gång. 🙄 Nu har jag matburkar i kylen och slipper laga middag ikväll – så skönt en fredag!
I den nya telefonväxeln (OK, den är inte så ny, vi har haft den ett tag) kan vi själva lägga till ”VIP:ar”, d v s personer som inte fastnar i växeln eller stoppas av telefontider, utan kan ringa igenom när som helst. Jag har lagt till två nya förra veckan, och den ena ringer mig så ofta att jag retas med honom och säger att jag snart plockar bort honom från VIP-listan om han inte lugnar sig. 😆 (Nä, det ska jag inte göra, han behöver komma åt mina kunskaper rätt ofta och med kort varsel.)
Mer spännande än så är det inte på mitt jobb. Vi har haft köksvecka den här veckan, jag och mina kollegor, så idag är sista dagen vi måste komma ihåg att tömma, fylla och slå igång diskmasken. Nästa vecka är det någon annan grupp vi kan klaga på, att det gänget minsann inte sköter sig i köket. 😉 (Ingen sköter sin köksvecka perfekt, det missas att fylla-diska-tömma med ojämna mellanrum – oavsett vilket gäng som har köksvecka.)
UPDATE
Jag har en del funderingar angående helgens matlagning, både bra och dåliga mindre bra funderingar. 😉 Bra är att jag vill laga mycket mat, gärna i ugnen, så jag kan pytsa ihop matlådor för den kommande veckan. Mindre bra är att jag vill laga lite omöjliga-att-värma-upp-rätter också… Det mesta går förstås att värma upp, men en del saker ska vara färsklagade för att smaka bäst eller ha rätt konsistens. Jag har några mer eller mindre nya recept (t ex variationer på gamla recept) att prova. Det gör jag bäst under en helg – då jag har gott om tid att både planera, handla och laga maten.
Det kan bli en snabb handelsrunda under lunchen idag, bara för att slippa fara efter jobbet. Kanske. Samtidigt har jag bättre med tid om jag far efter jobbet, då jag inte har någon tid att passa. Att handla på lunchen tar tid, jag ska ju hinna äta också innan jag måste vara på plats igen.
UPDATE 2
Kolla! Nu är jag förberedd för vilken handelstur som helst! 😆
Igår, medan jag väntade på att maten skulle bli färdig, satt jag stillsamt vid köksbordet, lyssnade på min bok och vek kassar för att stoppa i en plastlåda. Det är egentligen min godislåda, där jag förvarar ”färdkost” under långkörningar, men jag kom på att jag alltid glömmer ta med kassar när jag ska handla. Alltså köper jag nya kassar varje gång, och nu har jag en proppfull låda i köket. Visst använder jag dem som soppåsar, men i ett enmanshushåll blir det inte så mycket sopor – påslådan fylls på snabbare än jag tömmer den.
Nu finns det påsar i bilen, platt hopvikta så de går att stoppa i fickan eller handväskan när jag parkerat utanför affären. Visst hade det rymts fler påsar i den där lådan, men det är bättre än inga alls – eller hur? 😉