Allmänt

Faktiskt

Hör och häpna; jag var faktiskt och handlade igår! 😯 Jag for t o m direkt efter jobbet, utan att åka hem och äta mina rester först! Undrens tid är inte förbi. Jag var faktiskt så fräck att jag stämplade ut tidigt från jobbet, just för att hinna handla innan efter-jobbet-rushen. Eftersom jag varit så smart belönade jag mig med en burk glass: Triumfs nya smak Churros. 😆 Den är supergod, jag lovar!

Sedan blev det lite av varje som ramlade ner i varukorgen, eftersom jag vet att jag inte ska handla när jag är hungrig… Nå, med lite tur hittar jag någon middag i kylen ikväll, bland alla godsaker jag köpte hem. *host host harkel* Av någon anledning köper jag alltid en massa TV-godsaker att trycka i mig på kvällen, istället för vettig mat att äta till middag, när jag är hungrig.

Nu försökte jag (lite lamt) att hålla mig borta från de värsta godsakerna men slapp inte undan fällorna de riggat för mig i affären. Ni vet, oväntade varor på oväntade ställen med en stor röd extraprislapp på… Jag går jämt på det! Den här gången följde hambodressing och gurkmajjo med mig hem, men å andra sidan är det sådant som går åt. Hambodressing till hamburgare (förstås), gurkmajjo till varm- eller grillad korv. Enkel mat när jag inte ids/ orkar planera något annat. 🙄

Om inte vädret blir för dåligt har jag tänkt grädda våfflor på altanen under helgen. Jag har – som vanligt – mjölk som gått över tiden, och då brukar det bli pannkakor eller våfflor av den. Det är länge sedan jag gjort våfflor, och det är bekvämt att grädda dem utomhus. Då slipper jag oset inne, för det osar även om jag gräddar dem under köksfläkten. Jag har t o m köpt grädde, och sylt finns alltid hemma. Det blir nog bra, det här! 🙂

Siri förvirrade mig totalt igår/ i morse. Jag var helt bombsäker att båda katterna sovit ute inatt, och undrade var hon höll hus, när bara Sigge kom in när jag gick ut för morgonröken. Så hör jag plötsligt hur altandörren glider upp lite grann* – och där kom Siri ut! Hon hade uppenbarligen sovit uppe i sängen i lugn och ro hela natten. 😳 Jag plockade av henne halsbandet och satte det på laddning, för nu var det hon som var utan batteri.**

Jag har glömt berätta att jag börjat lyssna på en ny bok: ”Inget av det här är sant” av Lisa Jewell. Det är inte riktigt en deckare av typen jag brukar lyssna på, mer en spänningsroman, men den duger som sommarunderhållning. (Läs: ingen har blivit mördad – än.) Den har temat ”födelsedagstvillingar” och fick mig att tänka på min födelsedagstvilling, som var en vän till en vän när jag gick gymnasiet. Han är borta med vinden och vi kommer aldrig att träffas igen, men det skulle vara kul att få veta vad som hänt i livet.

Det får mig att tänka på gamla klasskamrater. En del saknar jag, andra inte. Jag sprang på L för många år sedan på IKEA (av alla ställen). Hon var på väg ut när jag kom in, vi hejade åt varandra och pratade ett par minuter, och det är den kontakt vi haft sedan gymnasiet… 🙄 Vi var som ler och långhalm fram till 6:an men sedan gled vi iväg åt varsitt håll p g a olika kompisar.

UPDATE
Vädret är växlande molnighet, men ändå ganska varmt. Ingen nederbörd, i alla fall. Katterna har gått ut och in under lunchen, men jag tror båda är ute nu under eftermiddagen. Båda har i alla fall nyladdade halsband idag, så jag kan spåra dem om det behövs. Oftast behövs det faktiskt inte, eftersom de kommer hem till slut, men jag vill inte ha som förra sommaren. Då var Siri borta i 10 dagar och jag var så orolig. 🙁 Nu vet jag dels åt vilket håll hon brukar gå, dels kan jag spåra henne med trackern (om den har batteri). Om inte annat så kan jag höra pinglan på halsbandet om jag är ute och letar, och råkar vara i närheten av henne.


*) När jag går ut och röker stänger jag nästan altandörren i lås, men inte riktigt, så inte myggorna kommer in men så katterna kan knuffa på dörren. Då hör jag hur det klickar i låset när katterna knuffar.

**) Alltså, batteriet laddas snabbt! Jag satte i laddaren medan jag var kvar hemma och hann knappt till jobbet så fick jag ett pling i mobilen, att det var fulladdat. 😯