Allmänt, Foto, Katter

Kul med konferens

Konferensgodiset fick godkänt!

Det var riktigt roligt att vara på konferens, om inte annat så för att ha tillfälle att snacka med andra fackligt aktiva från andra orter/ arbetsställen för att höra deras råd & tips. Vi fick också höra en del nyheter från fackets årsstämma (eller vad det heter). Det var en lunch-till-lunch konferens, precis lagom för oss som hade en bit att åka. Eftersom det var folk från både Norr- och Västerbotten så var jag inte värst vad gäller avstånd. 😉

Det bästa var kvällsunderhållningen, då ett (lokalt?) coverband spelade. De körde en salig blandning av svenskt och utländskt, gamla och nya låtar – och sångaren…! Vilken fan-tas-tisk röst han hade!!! 😯 De har fått minst ett nytt fan (jag) sedan den spelningen! Hotellet var OK, maten var bra, men samma dilemma som alla andra gånger jag bott på hotell: jag skulle tagit med min egen kudde… Nå, jag klarade mig hem utan mankemang, och måste försöka komma ihåg att läsa av trippmätaren i bilen idag, innan jag hinner köra ännu mer.

Siri smet förstås ut när jag skulle åka på torsdagen 😯 så jag var tvungen att ringa A för att han skulle försöka få henne att komma in senare. OK, det har inte varit kallt, bara blött, och jag misstänkte hon skulle bli hungrig utomhus. Under över alla under, han lyckades! Hon är ju jätteskygg, men han ställde upp dörren och gick en bit bort. Då tordes hon springa in, och sedan var det vara att smäcka igen dörren. Jag hade laddat matskålarna och skurat kattlådan, så han behövde inte göra mer.

Lördag gick åt till att vila och rensa i köket. Sedan iddes jag inte fara och handla, utan sparade det till söndag. Upptäckte att det tydligen var fler än jag som kommit på att ärtsoppa är gott, för de gula ärtorna var helt slut i affären?!? 😳 Ja, ja. Jag får fara en sväng under veckan och se om ärtorna kommit in (de får påfyllning av varor tisdagar och torsdagar). Jag har annat att laga (och äta) under tiden, ärtsoppan fixar jag nästa helg.

Självklart glömde jag hämta mitt efterlängtade paket när jag handlade igår, så jag åkte förbi affären en snabb sväng i morse. Nu väntar paketet i bilen, så då får jag prova kläderna ikväll – innan jag betalar. Jag är inte orolig att de inte ska passa – de har väldigt bra mått på kläderna och tipsar ibland om att de är stora eller små i storleken, så jag vet om jag ska ta min vanliga storlek eller en mindre/ större.

Jag har börjat lyssna på ”Ung mans färd mot natt” av Håkan Nesser och den är som en Nesser brukar vara. Efter den blir det den nya Karin Slaughter som jag väntat på länge! 🙂

UPDATE
Tusan också! Inte nog med att det är:

  • Måndag
  • D-day (stoppdatum)
  • Massor med olästa mail (eftersom jag var borta två dagar förra veckan)
  • Min dator bröt ihop – allt slutade fungera, den stod bara och blinkade åt mig

Min avdelning har dessutom kökstjänst den här veckan! 😳

Jag har tidigare varit en vända till köket och ska strax gå ner en till, för jag hörde precis kaffevagnen från ett sammanträde skallra förbi. 🙂 Dags för mig att fylla och slå igång diskmasken, fylla på kaffe i kaffemasken, och ta ut soporna.

2 kommentarer på “Kul med konferens”

  1. Där har vi allt olika åsikt. Konferenser saknar jag definitivt inte. Har varit tvungen att åka på alldeles för många och också varit tvungen att arrangera många fler än jag har haft lust till. Men godis gör ju så klart det mesta roligare.

  2. Jag kör bedömningen av konferenser efter godsakerna: hur mycket godis och vilken sort, finns det båda dagarna, maten/ fikat? 😉
    Efter att vi bytte chef på min avdelning har vi inte fått åka på någon jobbkonferens/ -utbildning/ -träff alls, och det saknar vi. Jag kan åtminstone åka på fackliga träffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *