Allmänt, Foto

Ostkaka

Ostkaka

Enkel och god ostkaka! Recept för en nybörjare (alltså jag, som aldrig provat göra ostkaka förut):

Ingredienser:

4 ägg
2 msk socker
½ dl vetemjöl
500 g Keso
2,5 dl vispgrädde
1 påse mandelspån (100 g)
1-2 droppar bittermandelarom

Ugn: 175 grader i 35-45 minuter

Vispa ihop ägg och socker. (Det behöver inte bli vitt & pösigt, som till sockerkaka, utan bara ihopvispat.)
Rör i resten av ingredienserna.
Häll i en smord ugnssäker form (med höga kanter) och grädda i mitten av ugnen.

OBS att den sväller upp ovanför kanten, som en sufflé, men sjunker ihop när den tas ur ugnen.

Jag äter min med hallonsylt och gräddfil (!) – vad har du till din?

(Receptet är snott från Arla och en aning modifierat.)

[tags]ostkaka[/tags]

2 kommentarer på “Ostkaka”

  1. Måste jag prova!!! Gräddfil till låter som en höjdare. Med grädde blir man lätt illamående… 😛

    1. Gräddfil ger en lite syrlig brytning mot det söta i sylten. Värt att prova!

      Jag har ätit ostkaka med vispad grädde också, men det blir lite… menlöst. 😉

Kommentarer är stängda.