Enkel och god ostkaka! Recept för en nybörjare (alltså jag, som aldrig provat göra ostkaka förut):
Ingredienser:
4 ägg
2 msk socker
½ dl vetemjöl
500 g Keso
2,5 dl vispgrädde
1 påse mandelspån (100 g)
1-2 droppar bittermandelarom
Ugn: 175 grader i 35-45 minuter
Vispa ihop ägg och socker. (Det behöver inte bli vitt & pösigt, som till sockerkaka, utan bara ihopvispat.)
Rör i resten av ingredienserna.
Häll i en smord ugnssäker form (med höga kanter) och grädda i mitten av ugnen.
OBS att den sväller upp ovanför kanten, som en sufflé, men sjunker ihop när den tas ur ugnen.
Jag äter min med hallonsylt och gräddfil (!) – vad har du till din?
(Receptet är snott från Arla och en aning modifierat.)
[tags]ostkaka[/tags]
Måste jag prova!!! Gräddfil till låter som en höjdare. Med grädde blir man lätt illamående… 😛
Gräddfil ger en lite syrlig brytning mot det söta i sylten. Värt att prova!
Jag har ätit ostkaka med vispad grädde också, men det blir lite… menlöst. 😉