Allmänt

Sista veckan

Nu har sista arbetsveckan innan semestern börjat! Och innan jag vet ordet av så har hela veckan gått och jag blir leeeeeedig! 🙂

På jobbet är det fullt upp. Det är bra, då går tiden fort. Eftersom vi har flex kan jag ta det lugnt på morgnarna* och ta igen den förlorade tiden på kvällarna. Det gör heller inget ifall jag skulle råka jobba in lite extra tid till flexen, då den kan behövas då och då.

Efter jobbet knatar jag förbi till päronen, som nu verkar ha acklimatiserat sig på varsin avdelning. Farsan har upptäckt att morsan är lugn och harmonisk på den nya avdelningen, och själv har han tagit itu med CD-böckerna igen. Jag byter skiva åt honom varje kväll** förutom att jag laddar kaffebryggaren.

Efter flera fruktlösa försök att få A att klippa gräset åt mig, har jag nu insett att jag måste göra det själv. Men inte ikväll. Kanske imorgon. Eller onsdag. Vi får se. Senast torsdag, i alla fall, för fredag kör marknaden igång och då har jag inte tid! 😉

[tags]semesterlängtan, flex, äldreboende, klippa gräset, marknad[/tags]

*) Vardagsmorgnar är jag inte ur sängen före halv 7, men lördagar och söndagar vaknar jag – pigg som en mört – före halv 6?!? Min inbyggda väckare behöver ladda batteriet.

**) Han nöjer sig med en skiva om dagen, annars kanske han skulle missa någon nyhetssändning. Herregud, vilket nyhetsfreak han är! Han får spader om någon råkar ringa under kvart-i-fem-ekot. Sen har de en massa mat- och fikatider att passa också, så det är fullt upp för honom.