Allmänt

Svalare

Ikväll har det – tack och lov – blivit svalare. Jag har satt i myggfönstren här hemma, så nu väntar jag bara på att det komma världens åskskur som trycker in regn genom alla öppna fönster i hela huset. Det brukar gå så när jag krånglat fast myggfönstren.

Just nu är dagarna rätt händelselösa. Jag sliter hårt på jobbet för att hinna få undan allt det mesta innan semestern, då jag antagligen får rensa skrivbordet och flytta till mitt nya rum så fort ledigheten är över.

Under ett svagsint ögonblick idag funderade jag på att gå in och jobba torsdag (och ev fredag) nästa vecka, men besinnade mig till slut. Någon måtta får det vara. Det jag inte kan delegera ut till mina arbetskamrater får vara tills jag är tillbaka, så måste det bli. (Jag kommer ändå att kolla jobbmailen hemifrån då och då.)

Mitt bokpaket kom igår! Jag har redan läst en bok och börjat på en ny. (Ja, jag läser väldigt fort – har jag inte sagt det?) En trave pocketar ligger på köksbordet och är Big No No tills jag är ledig. Då ska jag sträckläsa dem allihop, precis som jag tänkt.

Dagens middag blev något så kulinariskt som varm korv med bröd, men det duger. Nu ska jag bara hitta på något till imorgon också, och sen blir det marknad. Då ska jag banne mig äta alla mål ute! Kombinera nytta med nöje: jag slipper laga mat och diska, och jag kan testäta mig igenom marknadens alla matställen samtidigt som jag träffar bekanta.

Jag är så trött. Varje vardag kan jag snooza väckaren många gånger och orkar knappt upp ändå, men under helgerna skuttar jag ur sängen hur tidigt som helst. Det är väl vetskapen om att jag kan gå och lägga mig igen som ställer till det med min sömncykel under lördag-söndag.

[tags]myggfönster, semester, böcker, matlagning, trött[/tags]