Allmänt

Tjuvstart

Ikväll “tjuvstartar” marknaden!

Storgatan är avstängd, så all trafik kommer efter min gata istället. Marknadsstånd börjar sättas upp efter trottoarerna och folk strosar runt under den svala kvällen för att se om de träffar bekanta. Dessutom är det ett par evenemang ikväll, för den som vill komma igång ordentligt.

Själv håller jag på att ladda min MP3-spelare med en ny bok, så jag kan sitta ute och höra på den, medan jag ser på (och hälsar åt) folk som går förbi. Ingen “hemvändarafton” eller “trubadurkväll” för min del*, då jag jobbar imorgon. (Men sen tar jag semester!)

Imorgon är första officiella marknadsdagen, och då har vi som jobbar en tradition att gå ut och äta tillsammans (och ta långlunch och kolla lite på marknaden också…). Jag har planerat att äta ute hela marknaden, och började redan med middagen idag. Grillkiosken bredvid jobbet är farlig.

För en utomstående kan marknaden i sig verka vara rätt betydelselös; en vanlig marknad med de sedvanliga knallarna med sina ballonger, godis och taiwanesiska leksaker, etc. För oss infödingar är marknaden så mycket mer; det är Den Stora Hemvändarhelgen – mycket mer än midsommar – och chansen/risken att man ska springa på någon gammal bekant man inte sett på åratal är stor.

Oftast är vädret bra, lagom soligt utan att bli allt för hett, så det kryllar av folk ute på gatorna och alla uteställen är fullsatta till bristningsgränsen redan på dagtid. På kvällarna är det full rulle och rakade rör med öltält, pubar och dans på flera ställen.

Jag har faktiskt inte planerat något uteliv kvällstid alls, utan får se vad som händer. Det spelar ingen roll om jag “bara” blir kvar hemma (jag har ju fått bokpaketet, remember?) eller om någon ringer/kommer och vill ha med mig ut på galej. Jag kommer att njuta av stämningen, oavsett om jag går ut på kvällarna eller inte.

[tags]sommarmarknad[/tags]

*) Det är några år sen jag var i farten redan på torsdagen. Poolpartyt, då A:s kompisar försökte bada mig, var senaste torsdagssvängen tror jag. Åh, herregud, det måste vara hela många år sen! *funderar* Joo, det var rätt många år sen.