Allmänt

Sommarmarknaden 2008

Jaha. Dags för en liten uppdatering av vad jag haft för mig de senaste dagarna. 😉

Fredag:
Marknaden drog igång i fredags, precis som jag skrev tidigare. Under (lång-)lunchen hann vi från min avdelning kolla på en del av utbudet, men när arbetsdagen var slut gick jag raka spåret hem. Planerade att ägna hela lördagen åt marknadsmingel bland gamla och nya bekanta.

Mitt i natten ringde plötsligt telefonen. Jag visste att juniorerna var ute på galej, så jag kastade mig ur sängen och rusade ner för att svara. Döm om min förvåning när det var juniorernas Norgeboende farbror.

– Jag står ute på gården med husbilen, sa han – och banne mig, där var de, hela familjen! Jag tog gladeligen emot det fullständigt oväntade besöket iförd nattlinne och en yrvaken uppsyn, och bjöd på kaffe (inte Gevalia) medan de installerade sig provisoriskt* på gården.

Lördag:
Mina planer för marknadshelgen hölls bara delvis. Jag hade lovat mig själv att jag skulle äta alla mål ute på marknaden, så jag hade – med avsikt – inte handlat hem någon mat. Lördag tog jag mig inte ens ut på marknaden, utan vi hamnade på min ljugarbänk, som fick sällskap av extrastolar. (Värt att notera: ljugarbänken brakade ihop när vi försökte sitta tre stycken stora, stabila människor på den!!! Vi tjöt av skratt, och spikade ihop den igen.)

Där satt vi och kollade på folk och bilar som passerade, och åtskilliga kom och höll oss sällskap en stund, då T och W tidigare bott här i trakterna och är bekanta ansikten för många som besökte marknaden. Gamla barndomsvänner, jobbarkompisar, grannar – alla möjliga hejade glatt och stannade för en pratstund.

På eftermiddagen råkade jag hamna på barndop i R, av alla ställen! Jag var chaufför åt några – bland annat B – som var bjudna, och bjöd helt enkelt in mig själv. Barndopet var välarrangerat, med utomhusdop och salladsbuffé med de vackra omgivningarna som bakgrund. Det var kul att få träffa mamman också, då det är länge sen jag sett henne.

Marknadslördagens kväll brukar ju vara utekväll, men inte för min del i år. T och W tog sina juniorer (20 och 15 år gamla – de är inte så små längre) med sig och gick ut på stan, medan jag tog en värktablett och gick och lade mig. Tandvärk, som blossat upp ordentligt sedan tanden börjat ömma på fredagen… Typiskt.

Söndag:
Söndagen blev en hel del ljugarbänk igen, men jag slet mig därifrån och hann ut på marknaden för att köpa det vanliga ätbara: munkar, kolor, halstrad fisk, klådda (tunna mjukkakor). Munkar och kolor är väl kanske inte det bästa valet när man har tandvärk, men jag kunde inte låta bli. *ler generat* Munkar har jag ätit, däremot har jag inte rört kolorna. Än.

Jag blev bjuden på middag på pizzerian, där jag faktiskt lyckades tugga i mig en hel pizza med kanter och allt, genom att tugga på vänster sida (tandvärken sitter till höger). Sen åkte vi och hälsade på T och M, innan vi gjorde en liten utflykt upp på Berget och pratade gamla minnen därifrån.

[tags]marknad, oväntat besök, barndop, tandvärk[/tags]

*) De drog bara strömsladd till husbilen. Nästa dag möblerade jag om bilarna på gården så de fick en bättre plats (och slapp rulla ur sängarna – min gård lutar ju lite grann).