Allmänt

Flytt snart igen

Nu börjar det snart brinna i knutarna för en flytt – igen. Den här gången är det farsan som ska flyttas.

Han har just nu en tvåa, men har blivit erbjuden en etta istället: dels på grund av kostnaden, dels på grund av brist på tvåor på äldreboendet. Han blir alltså kvar i samma byggnad, bara i en mindre lägenhet.

Idag har vi varit och tittat på två ettor som är lediga. Den ena är inflyttningsklar, den andra ska piffas upp och städas ur. Efter att ha sett båda, har jag svårt att bestämma mig, men farsan måste ju få säga sitt också. (Även om jag kör över honom totalt i alla fall. )

Den första ettan var mycket mindre än den andra, men för att se krasst på saken: han behöver bara plats för säng, gungstol och radio. Ett litet trinettkök finns, direkt i själva rummet, men han lagar ju ingen mat. Så länge det finns kontakt till kaffebryggaren, är han nöjd. Den låg på samma avdelning som han redan bor på, bara i en annan korridor.

Andra ettan var större och mysigare, med “riktigt kök” och balkong, men den var på en helt annan avdelning. Han var inte sugen att flytta så långt, där känner han inte personal eller boende. Det kanske blir för mycket för honom att smälta, på kort tid, även om den ettan var mer lik tvåan han har nu.

Vi ska fundera på saken i ett par dagar. Själva flytten kan ändå inte göras förrän efter månadsskiftet, eftersom syrran är fullbokad fram till dess. Hon har hamnat i det ena flytt- eller städuppdraget efter det andra, och börjar vara rätt less på att flytta runt folk just nu.

[tags]flytt[/tags]