Allmänt

Shoppingrunda

Idag tog jag äntligen itu med den allt mer växande lusten att åka till L och shoppa. Jag ställde t o m väckaren, för att komma mig iväg tidigt!

Jo, tjena – så här blev det:

06:00 – väckaren ringer, jag snoozar (upprepas några gånger)
ca 06:30 – vaknar mellan snoozningarna av en pigg röst som ropar nerifrån hallen och undrar om hon får ta bilen till jobbet. Nej, det fick hon inte, utan jag kliver upp, kastar på mig morgonrocken och skjutsar henne.*
06:30-08:15 – såsar omkring medan jag dricker kaffe, röker, ser TV:s morgonnyheter
08:15-09:15 – duschar, smörjer in mig, borstar ut håret, borstar tänderna och lägger handen på dörrhandtaget…
09:15 – L på äldreboendet ringer angående en annan lägenhet åt farsan. Jag har sett på två olika med henne och blivit visad en tredje (som vi hellre vill ha) av annan personal. Hon ska kolla upp saken och höra av sig senare.
09:20 – på väg mot dörren faller min blick på jackan som D glömt när han var och rörkrökade hos mig. Tar den och “ska bara åka förbi” till hans jobb (på gatan ovanför mig) men fastnar där i ett samtal med L
ca 09:45 – anländer till möbelaffären för att kolla på en lampa. Hittar ingen jag gillar men strosar runt lite ändå, i väntan på att skoaffären ska öppna.
10:00 – tar kassen med de skor jag lånat för provning** åt morsan och gör ett byte för att prova igen
10:10 – springer in på klädaffären för att betala den morgonrock jag lånade för provning åt morsan, som passade
10:20 – svänger in på gården hemma, i akut behov av toabesök. I samma ögonblick ser jag morsan och farsan komma promenerandes arm i arm uppför gatan, på väg till mig.
10:25-10:45 – håller gamlingarna sällskap på ljugarbänken och låter morsan prova de skor jag precis hämtat. De passar.
10:45-11:10 väntar på, och tar mig igenom, det glädjande samtalet att farsan får den önskade lägenheten på äldreboendet
11:10 – lägger handen på dörrhandtaget när telefonen ringer. Blir bjuden på lunchdate med svägerskan. Vi “ska bara” först, innan vi träffas på V.
11:10-11:30 – handlar kattmat*** och springer in på skoaffären för att betala morsans skor. Åker hem och lastar ur kattmaten. Ingen mening med att låta den ligga i en varm bil hela dagen.
11:30 – åker till V och väntar in svägerskan, som jag tar långlunch med
ca 12:50 – sätter mig i bilen och styr kosan mot L
14:22 – parkerar i P-huset i L

*pust*

Så går det när jag ska iväg tidigt. Men jag har ju semester… 😉

(Shoppandet? Tja, en del fynd gjorde jag väl, fick en massa små ärenden uträttade, åt kinamat, tänkte besöka bekanta som det visade sig inte var hemma, etc.)

[tags]shopping, semester[/tags]

*) Notera att detta är den person som tidigare talade om att “bara jag hade en cykel så skulle jag mycket hellre cykla till jobbet än ta bilen”. Nu har hon fått låna min cykel, men det verkar inte hjälpa. Jag blir ändå av med bilen.

**) Så är det att bo på ett litet ställe. Istället för att svära i affärernas trånga provhytter, lånar man hem kläder och provar i lugn och ro hemma. Sen går man tillbaka med det man inte ska ha och betalar det man behåller.

***) Jag kan vara utan allt annat i skafferiet, men inte kattmat. Det måste ovillkorligen finns hemma.