Allmänt

Kvällspyssel

Eftersom “Morden i Midsomer” har slutat för säsongen så ska jag ikväll ägna mig åt att se de inspelade avsnitten skruva ihop ett av skåpen till badrummet, det som tvättstället ska vara på. Det är äkta IKEA, och jag brukar ju lyckas få ihop deras grejer på rätt sätt.

Jag minns när B köpte ett set med köksbord & stolar från en annan firma till sin lägenhet i K… Där bestod ihopsättningsanvisningen av ett enda enkelsidigt ark med en svartvit tecknad bild av möbelgruppen – färdigt monterad! Det blev vi väldigt hjälpta av, kan jag tala om. 🙁 Så många svordomar har aldrig ekat över nejderna som den kvällen.

För varje flytt byter hon ut grejer, och de tidigare blir antingen sålda eller lagrade i min källare. Nu har syrran loppis i dagarna tre, så jag borde krafsa ihop en del saker och köra dit med dem. Kanske imorgon, jag får se om jag ids. (Och det är inte bara B som samlar saker, hennes mor har också en hel del att göra sig av med…)

Sista semesterveckan har börjat och jag har massor som inte är gjort, sånt jag sparat att göra “tills jag är ledig”. Nå, jag har ju en lång vinter med kvällar och helger framför mig, och finns de där att-göra-sakerna kvar nästa sommar får jag väl göra dem då. Det är inga brådskande saker, utan mer av typen sorteringsjobb och annat tråkigt.

Nu börjar det skymma ordentligt på kvällarna, speciellt om det är mulet. Jag har ju som främsta hobby att sova framför TV:n och vaknar jämt mitt i natten då det är kolsvart. Inga lampor är tända när jag ska försöka ta mig uppför trappan till toan och/eller sovrummet, och jag brukar inte idas tända dem. Trots allt hittar jag rätt bra här i huset 😉 och kan ta mig fram i mörkret utan att riva ner något.

[tags]IKEA, möbler, montering, loppis, sortering, skymning[/tags]