Allmänt

Rensa rensa

Min flytt är äntligen färdig. Idag flyttades bokhyllorna över till mitt nya rum så nu kan jag börja fylla dem med allt jag samlat på bordet – förutsatt att jag rensar bort gammalt tjafs ur hyllorna först.

Jag är en riktig samlarnatur. Måste ha varit ekorre i ett tidigare liv, för jag hittade mycket smått & gott i högarna jag rensade igenom. Det är ju så att om man lägger ifrån sig ett papper på kontoret, så växer det på sätt och vis fast, och börjar föröka sig.

För att inte tala om allt annat som samlas. Material från sedan länge glömda kurser och sammanträden, fyllda skrivblock som kan vara bra att kolla i senare, pärmregister med en flik borta – listan över alla “skatter” jag hittat idag kan göras oändlig.

Jag har rationaliserat bort (och tömt) ett dussin pärmar, och fler finns att rensa/arkivera (jag slänger inte allt, en del material måste sparas ett antal år). En gallerkärra är fylld med sånt som ska köras i papperstuggen, och en kartong med returpapper som inte ska tuggas står och väntar på tömning.

Problemet blir bara att hålla ordningen när den väl infunnit sig. På kontoret kan jag dessutom inte skylla på att det är juniorerna som gräver om och drar fram saker. Nej, här är det mina jobbarkompisar som springer på mitt rum och flyttar saker hela tiden… 😉

[tags]flytt, kontor, rensning, bokhyllor, papper, pärmar[/tags]