Foto, Katter

Kattutställning

Jag har varit på kattutställning idag! 🙂

Det är ca 12-13 år sen jag senast var på en sådan, men vem springer jag på om inte mitt sällskap från den gången! Världen är liten, verkligen liten! Det är länge sedan vi sågs över huvud taget, så vi fikade tillsammans och gjorde sällskap en stund.


Många burar var märkta med Rör-mig-inte-skyltar av olika slag.

Förra gången jag var på utställning, förälskade jag mig i en blå britt (med bärnstensgula ögon) och sökte därför målmedvetet efter en liknande den här gången också. Jajamensan, det fanns ett par stycken, varav den jag gillade bäst vann en av uttagningarna. I mitt nästa liv ska jag ha en blå britt (med bärnstensgula ögon). Inte för utställning, utan för att de är så mysiga.


En norsk blå britt med bärnstensgula ögon!

Jag försökte hitta en chinchillaperser att fota med mobilen, för att kunna messa den vidare, men tyvärr. Det fanns säkert någon där bland alla burar med katter, men jag blev nästa vindögd av att försöka hinna se så mycket som möjligt. Dessutom låg de flesta katter och sov (inte så förvånande…), en del i kojor, under burskynket, eller i (eller bakom) kattlådan. 😉


Detta är en burmilla, en relativt ny ras som kommit fram genom korsningar mellan chinchillaperser och burma. Numera är den godkänd som egen ras.

En kattutställning är lugn och fridfull, jämfört med en hundutställning. 😉 Ett stilla sorl av folk som pratar katt, katt, och åter katt. Folk går fram och tillbaka mellan burar och domarbord med sina katter i famnen. Emellanåt sitter någon och pysslar med sin katt i knät utanför kattburen, speciellt strax innan en visning.

 
En sibirisk katt, oerhört lik min madam!

Tyvärr kunde jag inte stanna hela dagen, då jag plötsligt fick migrän. Jag tog mig till bilen och orkade köra hem, men sen var det bara att lägga sig några timmar. Inte kul att ha huvudvärk med illamående och blixtar för ögonen, och veta att det är 10 mil hem – utan co-driver. 🙁 Men nu mår jag bra igen!

[tags]kattutställning[/tags]