Katter

Utställningsobjekt

För att fortsätta att spinna (!) vidare på temat kattutställning, så har jag insett att jag inte kan ställa ut mina katter. Dels skulle de sopa banan med alla konkurrenter – mina är ju bäst – och dels skulle det aldrig gå.

Gamlingen: den som utseendemässigt är bäst lämpad för utställning. Går att hantera som domarna gör, men han skulle stressas ihjäl av allt folk, eftersom han är folkskygg. Stryk honom från listan.

Madamen: inte nog med att hon skulle se till att mänskligt blodvite uppstod, hon har för dålig päls. Antingen ingen päls alls (alternativt på utväxt) eller också tovor. Inte önskvärt. Stryk henne från listan.

Froppisen: går att hantera, även av domarna. Pälsen är OK, hullet är… Tja, lite i överflöd. Dessutom är hon hjulbent både fram och bak. Ilsken mot främmande katter, risk för blodvite. Stryk henne också.

Men hemma är de de snällaste varelser man kan hitta, lätthanterliga, mysiga. De är helt enkelt bara bäst! Jag skulle inte byta ut dem mot allt guld i världen. (Nej, inte ens mot en blå britt.)

[tags]kattutställning[/tags]