Allmänt

Trött i ögat

Jag blev väldigt trött i ögat tidigare ikväll. Ägnade mig åt min favoritsport (soffsovning) och är nu pigg igen. Eller åtminstone lite piggare än jag var när jag kom hem från jobbet. Nu orkar jag fortsätta med tvätten! Det enda som grämer mig lite är att jag inte hann byta tvätt i maskinen* innan jag slocknade på soffan…

Angående trötta ögon, så har jag börjat misstänka att jag måste skaffa mig nya glasögon. Jag blir faktiskt trött i ögonen efter en hel dag framför datorskärmen och textremsorna på TV:n börjar bli svårlästa. Det blir tätare och tätare mellan gångerna jag faktiskt får gissa vad det står.

*suck* Det värsta med nya glasögon är att hitta bågar jag gillar. Visst kan jag välja att bara byta glasen, men jag vill ju piffa upp mig lite i samband med glasögonbytet – alltså blir det nya bågar också. Herregud, jag är ju inte mer än kvinna människa!

Någonstans där börjar problemen. Jag är ju en velpotta och kan ha väldigt svårt att välja, om det finns två saker att välja mellan. Glasögonbågar finns i hur många olika färger och former som helst. Gissa om det brukar bli beslutsångest? Att välja bågar tar faktiskt längst tid. Jag skulle behöva ta en extra dag ledigt bara för att kolla och prova igenom alla bågar.

Visst är det ett väldigt ytligt i-landsproblem, men ett problem är det. Jag måste använda min mediala förmåga för att kunna förutspå framtiden: kommer jag att stå ut med dessa i flera år framöver? Kommer de att bli omoderna så fort jag tar dem på mig, även om jag gillar dem, så jag får känna mig som ett UFO de närmaste åren? Att byta glasögon är ingen barnlek.

Dyrt är det också! OK, om jag slår ut det på det antal år jag använder samma glasögon så kanske det känns mer överkomligt, men allt måste betalas i en klumpsumma direkt. Samtidigt så vet jag ju att det är väl använda pengar, för oj så handikappad jag skulle vara utan glasögonen!

Linser är inget för mig. Jag har provat men det gick inte. Under en sportigare (!) period i mitt liv brukade jag använda endagslinser när jag var och motionssimmade**. Enkelt att bara sätta i före badet och slänga bort efter badet, för är det någon gång man avskyr glasögon så är det när man badar. (Jag hade kvar många par linser sen jag provat och insett att jag inte kunde ha dem länge i ögonen. För bad var de perfekta.)

[tags]glasögon[/tags]

*) Jag måste vara sjuk, allvarligt sjuk, som tänker så. 😉

**) En vana jag verkligen borde ta upp igen! Varför slutade jag med den, egentligen?